Avenc Nr-8

Avenc de 28 metres de fondària a la serra d'en Clarà, Mont-ral.

Des de la boca accedim per una galeria inclinada fins un ressalt de -1,80 metres, uns metres més endavant ens trobem amb un pou de -13 metres, on a -10 metres trobem una acumulació de blocs encastats a la diàclasi. Un cop a la base, seguint en direcció NE la diàclasi arriba a un punt on cal superar un ressalt de +1,70 metres, a partir d'aquí trobem un caos de blocs per on es pot anar davallant la diàclasi durant alguns metres fins a fer-se impenetrable.
Situats de nou a la base del pou d'entrada, seguint en direcció SO trobem uns blocs encastats que es poden superar tant per sota com per sobre d'aquests, la galeria puja una mica i torna a baixar, per finalment tornar a pujar fortament en un tram força concrecionat, fins al final de la diàclasi. A la meitat de la pujada i a l'esquerra trobem l'accés a un pou, aquest baixa poc més d'un parell de metres i ens situa en una esquerda on trobem un estret pou que baixa uns tres metres, però que també es pot seguir per l'esquerda que va baixant entre bloc amb alguns passos força estrets, fins assolir el final a -28,13 metres.
 • Tipo: Avenc
 • Municipi: Mont-ral
 • Comarca: Alt Camp
 • Unitat: Muntanyes de Prades
 • Recorregut: 93 metres
 • Desnivell: 28 metres
 • Granunitat: Serralada Prelitoral
 • Litologia: Calcàries
 • Bio:
 • Última revisió: 2018-02-13 16:14:53

Situació

Carregant mapa...


Anant per la carretera d'Alcover a Capafonts (TV 7041), abans d'arribar a Mont-ral i pocs metres abans d'arribar al Km. 10, surt una pista asfaltada al principi, que travessa el Pla de les Perdius. Seguirem sempre recte obviant les bifurcacions, fins que la pista s'acaba en un eixamplament d'aquesta en mig del bosc, a la carena de la serra d'en Clarà. Des d'aquest punt i en direcció N surt un corriol que ens porta fins l'avenc del Cabirol, després de passar el punt on es desvia cap a l'avenc de la Carbonera, i uns metres abans d'arribar a l'avenc del Cabirol, per la dreta, surt un corriol que ens porta fins una clariana al mig del bosc, es tracta d'una antiga carbonera, del costat dret tal com arribem, trobem una fita que ens indica el corriol a seguir, de seguida passarem per les dues boques de l'avenc NR-7, seguirem una mica més endavant pel desdibuixat corriol i farem cap a l'avenc NR-8.

Història

Per les poques dades disponibles, sembla ser que va estar localitzat i explorat per l'AAEET de Valls l'any 1998, durant les prospeccions portades a terme en aquesta zona. Desconeixem el significat de les sigles NR amb que van denominar algunes de les cavitats d'aquest sector.

Topogràfics

topo 0: Avenc Nr-8

Fotos

foto 0: Avenc Nr-8
foto 1: Avenc Nr-8
foto 2: Avenc Nr-8
foto 3: Avenc Nr-8
foto 4: Avenc Nr-8
foto 5: Avenc Nr-8
foto 6: Avenc Nr-8
foto 7: Avenc Nr-8
foto 8: Avenc Nr-8
foto 9: Avenc Nr-8
foto 10: Avenc Nr-8
foto 11: Avenc Nr-8

Bibliografia

 • Dades inèdites, topografia, coordenades, situació i fotografies, facilitades per Juli Serrano, (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC).

Copyright © Espeleoworld 2023.