Bora dels Teixidors

Cova de 97 metres de recorregut al Cabrerès, Tavertet.

La boca, de 2 per 1 metres, dóna pas, mitjançant una rampa de 3 metres de desnivell a una sala de 30 per 10 metres i una alçada de 4, en la qual es pot observar un avançat procés graviclàstic i algunes formes de reconstrucció. Al final d'aquesta sala i, mitjançant un petit corredor, arribem a una altra sala de 15 metres de llarg per 6 d'ample i tan sols 1 d'alt, trobant-se la seva planta coberta per una colada i observant-se, com a la sala d'entrada, un procés graviclàstic i algunes formes de reconstrucció. Aquesta sala es perllonga per una reduïda galeria d'uns 20 metres de longitud, que ens porta a una petita gatera de difícil penetració que dóna accés a la sala final d'uns 15 metres de longitud per 5 d'ample i 1 d'alçada, la qual resta tancada per una colada.
 • Tipo: Cova
 • Municipi: Tavertet
 • Comarca: Osona
 • Unitat: Cabrerès, el
 • Recorregut: 97 metres
 • Desnivell: 3 metres
 • Granunitat: Serralada Transversal
 • Litologia: Gresos
 • Bio:
 • Última revisió: 2014-07-08 07:41:11

Situació

Carregant mapa...


Al vessant oposat del torrent de la Feu, on es troba la Bora Fosca i gairebé davant d'aquesta.
Des de Can Subiranas caldrà seguir el camí de la Bora Fosca, però abans d'arribar, un cop s'ha passat l'església de St. Miquel de Sorrerols, s'ha de seguir el camí que travessa el torrent i remunta pel vessant contrari, en direcció a l'ermita de Santa Cília. A uns 500 metres després de travessar el torrent, el camí passa per un pla i a pocs metres cap a ponent d'aquest, al mig del bosc i un tant difícil de localitzar, es troba la boca de la cova.

Història

Coneguda d'antic per la gent de la contrada, que l'havien fet servir de refugi en temps de guerres.
Espeleològicament va ser donada a conèixer pel Grup Espeleològic de Mollet que la va explorar l'any 1976.

Topogràfics

topo 0: Bora dels Teixidors

Fotos

foto 0: Bora dels Teixidors
foto 1: Bora dels Teixidors
foto 2: Bora dels Teixidors
foto 3: Bora dels Teixidors
foto 4: Bora dels Teixidors
foto 5: Bora dels Teixidors
foto 6: Bora dels Teixidors
foto 7: Bora dels Teixidors

Bibliografia

 1. Domènech, Jordi; Mor, Jordi (1977).- “Avanç al catàleg espeleològic del Collsacabra. Operació Collsacabra 75” Vèrtex (57): 324-327. Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya. Barcelona
 1. Grup Espeleològic de Mollet (1978).- “Sobre las cavidades de la zona II (Tavertet) de la Operación Collsacabra – 75. Adelanto del Catálogo Espeleológico del Collsacabra”. Exploracions (2): 37-59. Grup Geogràfic de Gràcia. Barcelona.
· Fotografies i altres dades extretes del blog: Espeleobloc (post del 14-1-2009)

Copyright © Espeleoworld 2023.