Espeleo World

Coves del Pascol

Conjunt de tres petites cavitats a Castellví de la Marca


Conjunt de tres cavitats denominades Coves del Pascol, excavades en el fons d’un torrent tributari del de Cal Biel, en un mateix nivell d’estrats i relativament properes entre elles.
Cova Nº1 del Pascol:
Gran balma en forma de “U”, centrada sota el salt del torrent, té una porxada de 40 metres d’amplada i 6 metres d’alçada, el seu recorregut màxim és de 10 metres. La balma té 2 plataformes a diferent nivell unides per una rampa amb 2 metres de desnivell, en la zona W de la plataforma inferior, existeix una petita concavitat d’escàs recorregut i alçada.
Cova nº 2 del Pascol:
Petita cova oberta a 2’5 metres sobre la base del penya-segat, pel què és fa necessari fer una petita escalada. Les dimensions de l’entrada són de 2X1’5 metres, que no ens permeten posar-nos dempeus durant els 3 metres de recorregut que té la cavitat.
Cova nº3 del Pascol:
Cova oberta per sobre de la base del penya-segat amb dues boques comunicades.
S’accedeix per la boca de dimensions més grans sent necessari fer una petita escalada, ja que es troba a 2’5 metres de la base del penya-segat; en canvi, si s’accedeix per la boca més petita, una rampa de forta inclinació dóna accés al conjunt d’una forma més fàcil. Des de la boca petita s’avança inicialment fins a una cambra de reduïdes dimensions, i una gatera connecta amb la cambra del costat, de dimensions més grans. Aquesta cambra connecta directament amb la boca més gran i té diverses concavitats d’escàs recorregut i alçada. El recorregut total és de 18 metres.

 • Tipo: Cova
 • Municipi: Castellví de la Marca
 • Comarca: Alt Penedès
 • Unitat: Alt Penedès, l'
 • Recorregut: 18 metres
 • Desnivell: 0 metres
 • Granunitat: Serralada Prelitoral
 • Litologia: Dolomies
 • Bio:
 • Última revisió: 2017-06-25 08:13:16

Situació


Situats en el Qm 3’5 de la carretera BV-2128 al municipi de Castellví de la Marca, agafarem el desviament cap al nucli urbà de La Conillera Gran. Passarem el nucli en direcció N per una pista forestal en pujada, durant uns 370 metres fins arribar a un pla superior. Una vegada arribats en aquest pla, seguirem per l’esquerra uns 300 metres en direcció NW, per una pista forestal fins trobar unes vinyes a l’esquerra. En aquest punt, haurem de seguir a peu en direcció W, uns 330 metres pel costat de les vinyes i baixant entre el bosc per arribar al fons del pròxim torrent. Les coves es troben sota el salt del torrent, cosa que fa necessari buscar un pas factible que ens permeti superar el desnivell fins el torrent.

Història


Conegudes d'antic a la zona. 

Topos

Media

Biblio

 • Totes les dades han estat extretes del web del Grup Espeleològic de Badalona (www.geb.cat) post del dia 20-09-2016. Text i fotografies de Jordi Navarro, Montse Mañosa (CE Castellar) Josep Cuenca, Francesc Samarra (GE Badalona).