Avenc Molins

Avenc de 26 metres de fondària a Cervelló.

Una boca triangular, dóna pas a una galeria allargada de sentit descendent i partida en dues per una gran paret de roca, trobant-se a la part baixa del final una gatera de secció quadrada, desembocant en la cúpula d'un pou de 8 metres amb diversos replans, enllaçant amb un pou de 13 metres de secció molt més estreta i d'estructura molt irregular. La planta és l'inici d'una estreta però llarga galeria plena d'obstacles i alguns passos estrets, fins a fer-se impracticable en un d'ells.
 • Tipo: Avenc
 • Municipi: Cervelló
 • Comarca: Baix Llobregat
 • Unitat: Ordal, muntanyes de l'
 • Recorregut: 96 metres
 • Desnivell: 26 metres
 • Granunitat: Serralada Litoral
 • Litologia: Calcàries
 • Bio: Tota la fauna fou recollida el gener de 1972 per G. Aymamí i M. Puertas. La classificació fou realitzada per Angel Lagar. Coleopters: Troglocharinus ferreri Reiter 6 exemplars. Aranèids: Meta bourneti Simon 1 exemplar. Tricòpters Mesophylax aspersus Ramb. 2 exemplars. Dípters Limnobia nubeculosa Meigen 1 exemplar.
 • Última revisió: 2014-04-27 07:01:37

Situació

Carregant mapa...


Situats a la sortida de Cervelló en direcció a Vallirana trobem a la dreta una pista només asfaltada en el seu inici.
Aquesta pista remunta pel "Torrent Fondo" fins la "Plana dels Bessons" cap a l' urbanització Les Rovires.
Seguim la pista durant 2,04Km i ens trobarem situats en una corba a dretes, i d'on surt un camí a ma esquerra que seguirem durant 267 metres, fins a un morro de pedra sobre la cinglera, aquí mateix s'obre la boca de l'avenc Molins.

Història

La primera exploració fou realitzada el gener de 1972 per la SIRE-UEC.

Topogràfics

topo 0: Avenc Molins
topo 1: Avenc Molins
topo 2: Avenc Molins

Fotos

foto 0: Avenc Molins
foto 1: Avenc Molins
foto 2: Avenc Molins

Bibliografia

 1. Asensio, A.; Gallofré, J.(1984).-”Notes sobre unes cavitats al massís de l'Ordal (Garraf)”. Carbonato (4):41-60. GERS-AE Muntanya. Barcelona.
 2. Aymamí, G.(1972).-”Dos nuevos avencs en Cervelló”. Senderos (164):22-23. UE Catalunya. Barcelona.
 3. Aymamí, Genar (1972).-”Levantamientos topográficos de dos cavidades de Cervelló” 2º Simposium de Metodología Espeleológica -Topografia pp:VI-g 1-5. SIE del CE Àliga. Escuela Catalana de Espeleología-CRE de la FCM.
 4. Rubinat Aumedes, F.(1984).-”Catàleg Espeleològic del Massís de Garraf. Unitat Septentrional Sectors 9-11 i 13”. Gours (10):19-60. GEFOMA- SE Foment Martinenc. Barcelona.
 5. Rubinat Aumedes, Francesc.(2004).-”Catàleg Espeleològic del Massís de l'Ordal”. EspeleoSie (monogràfic):1-117. SIE-CE Àliga. Barcelona.
 • Coordenades, situació i fotografies facilitades per Jordi Perera (Grup de l'Espeleodijous).

Copyright © Espeleoworld 2023.