Avenc Buidat

Avenc d'11 metres de fondària a Sitges,(el Garraf).

La boca de forma triangular dóna pas a un pou circular de 5 metres, la base, curta i en forta rampa ens aboca a un pou de tres metres, on trobem una acumulació de blocs, una rampa ens porta fins una gatera de 2 metres on s'acaba la cavitat.
  • Tipo: Avenc
  • Municipi: Sitges
  • Comarca: Garraf
  • Unitat: Garraf, el
  • Recorregut: 13 metres
  • Desnivell: 11 metres
  • Granunitat: Serralada Litoral
  • Litologia: Calcàries
  • Bio:
  • Última revisió: 2012-11-17 12:42:56

Situació

Carregant mapa...


Situats a l'aparcament del Pla de Querol ens dirigirem per la carretera fins el Pla d'en Pitxot, on s'inicia el ?corriol? indicat amb fites i que porta a l'avenc dels Aragalls, després d'un tram d'uns 300 de baixada arribem a un Pla on hi trobem tres Margallons junts de 2 metres d'alçada (dades de 2010), a partir d'aquí seguirem pel pla durant uns 250 metres, aquí el terreny torna a baixar, seguirem uns 80 metres desviant-nos una mica cap a l'esquerra on trobarem la cavitat, enfront mateix de La Pleta que es veu a l'altra banda del torrent.

Història

Descoberta el 1977 pel GEFOMA, la cavitat feia 1'5 metres de fondària, però tenia indicis de continuar i s'iniciaren els treballs de desobstrucció. El 1982 el desaparegut Centre Espeleològic Cervelló continuà amb la desobstrucció amb alguns dels espeleòlegs que participaren en l'anterior desobstrucció. L'any 1999 es la SIE del CE Àliga qui reprèn la desobstrucció amb la participació d'alguns dels espeleòlegs que ja van participar en les dues anteriors desobstruccions. També hi va arribar a participar en les darreres desobstruccions un membre de la SIRE-UEC del Prat de Llobregat.
Realment no fou una desobstrucció, si no més aviat un buidatge ja que fins a la cota actual es va haver de treure tot el material que omplia totalment la cavitat, a mida que es profunditzava anaven apareixent colades i formacions diverses per les parets, així com els pous de vora 2 metres de diàmetre.
El buidat es va abandonar per avorriment, però si hi ha quelcom interessat pot continuar amb la tasca, la cavitat no ha tocat fons.

Topogràfics

topo 0: Avenc Buidat

Fotos

foto 0: Avenc Buidat
foto 1: Avenc Buidat
foto 2: Avenc Buidat
foto 3: Avenc Buidat
foto 4: Avenc Buidat
foto 5: Avenc Buidat
foto 6: Avenc Buidat
foto 7: Avenc Buidat
foto 8: Avenc Buidat
foto 9: Avenc Buidat
foto 10: Avenc Buidat
foto 11: Avenc Buidat

Bibliografia

Dades inèdites facilitades per Francesc Rubinat.

Copyright © Espeleoworld 2023.