Cova Nº1 del Garriga

Cova d'uns 29 metres de recorregut a les Sansuies (Montmell)

La boca s'obre a uns 3 metres del terra, però de fàcil accés, una gatera dóna pas a una sala que ha quedat dividida en varies parts degut a la quantitat de formació, formant barreres. A l'esquerra en trobem una que segueix paral·lela a la sala, mentre que a la dreta en trobem una altra en sentit perpendicular, al fondo i al costat S, la galeria continua en direcció SO, seguint la mateixa tònica pel que fa a la formació, però només és accessible a persones amb una constitució física més aviat petita, a menys que es trenqui part de la formació per poder-hi accedir. Nosaltres hem optat per no passar i conservar-ho tal com està.
 • Tipo: Cova
 • Municipi: Montmell, El
 • Comarca: Baix Penedès
 • Unitat: Montmell, el
 • Recorregut: 29 metres
 • Desnivell: 1 metres
 • Granunitat: Serralada Prelitoral
 • Litologia: Calcàries
 • Bio:
 • Última revisió: 2020-11-18 13:14:15

Situació

Carregant mapa...


A la carretera TV-2401 de la Bisbal del Penedès en direcció a la Juncosa de Montmell, un cop passat el quilòmetre 3 cal desviar-se a la dreta en direcció a les masies de Sansuies. Un cop arribats a la zona de la urbanització, seguirem pel carrer principal fins acabar l'asfalt, cal seguir el camí fins arribar a una cruïlla on al front hi ha un cadenat que barra el pas, just a l'alçada d'una construcció de forma arrodonida amb un pou al costat, seguirem el camí de la dreta, ja només apte per vehicles tot terrenys, fins arribar a la segona desviació a la dreta, el camí planeja fins arribar a una mena de placeta on es pot donar la volta, aquí comença un sender que remunta pel vessat dret hidrogràfic del barranc, fins trobar una desviació a l'esquerra que remunta el pendent fins arribar a una cinglera coneguda com cova del Garriga, on es practica l'escalada i on hi ha un gran nombre de vies d'escalada totalment equipades. Un cop a la base del cingle, passarem per davant de les boques de les coves nº3 i nº 2, i trobarem la cova nº 1 a uns 3 metres del terra just abans d'arribar a la balma.

Història

Les coves del Garriga són conegudes a nivell local de les Sansuies, des de temps immemorials.
Erròniament, al Catàleg Espeleològic de Catalunya. Vol 2 (1978) es van citar com a coves nº 1 i nº 2 de la Cativera, quan la Cova de la Cativera citada als antics catàlegs no és altra que el conegut com Avenc de la Cativera.

Topogràfics

topo 0: Cova Nº1 del Garriga

Fotos

foto 0: Cova Nº1 del Garriga
foto 1: Cova Nº1 del Garriga
foto 2: Cova Nº1 del Garriga
foto 3: Cova Nº1 del Garriga
foto 4: Cova Nº1 del Garriga
foto 5: Cova Nº1 del Garriga
foto 6: Cova Nº1 del Garriga

Bibliografia

 • Dades aportades per l'equip d'espeleoíndex.

Copyright © Espeleoworld 2023.