Seguint la pista de Josa de Cadí a Cerneres, i a uns 200 metres abans d'arribar a les restes que queden d'aquest petit poblat, localitzarem un camí a l'esquerra de la pista que ens conduirà a la cavitat. De fàcil localització, ja que es troba en un promontori de tons rogencs. Coordenades només orientatives i sense precisió.
Carregant mapa...
Cavitat utilitzada actualment com a refugi d'ovelles. Està orientada cap a l'E. Una de les sales, de 80 metres quadrats de superfície, ens permet l'accés per mitjà d'unes roques que formen una escala, a un nivell superior on es troben les estances més ocultes i fondes. Un camí que voreja l'exterior de la cavitat, dóna també accés als nivells superiors, on trobem uns orificis de forma circular que donen accés a l'interior, robant-se aquests semi obstruïts artificialment amb blocs.
Coneguda a la zona des de temps immemorial a pesar de no aparèixer relacionada en els catàlegs espeleològics. El 30 d'abril de 1978 en el decurs d'una campanya portada a terme per un col·lectiu de grups francesos a la serra del Cadí, aquests exploren la cavitat i la citen amb les sigles “SoC1”. El 10 d'agost de 1995, la SIES d'Esplugues l'explora i topografia de nou. Citada erròniament com Cova del TUT, lo qual és reiteratiu, en la cartografia de l'ICGC, ho trobem citat correctament.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
C.D.S. 11 Aude (1978).- Memoire champ Sierra del Cadí 1978. S.S.Plantaurel, S.C. MJC de Narbonne et Group TAMS de Narbonne. (document inèdit) Valles, Jordi de.(2009).-”Alt Urgell, Noguera, Pla d'Urgell, Segarra, Solsonès, Urgell”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.2):108-109 Gràcia/FCE.