Cova del Peiró

Características

  • Tipo: Cova
  • Municipio: Mont-roig del Camp
  • Comarca: Baix Camp
  • Unidad: Serra de Llaberia - Colldejou
  • Recorrido: 19 metros
  • Desnivel: 2 metros
  • Gran unidad: Serralada Prelitoral
  • Litología: Argiles
  • Última revisión: 2015-11-26

Situación

Sortirem de Mont-roig del Camp per la carretera de Colldejou (T-322). En arribar al km 7,7 veurem a la dreta el camí que porta a l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Als pocs metres agafarem la carretera local (Camí de l'Arranclavers) que surt a la dreta i que porta de nou a Mont-roig i seguirem 1.200 metres, on deixarem el cotxe. La cavitat és perfectament visible a la dreta de la carretera.

Carregant mapa...

La cavitat s'obre a l'exterior per una boca de 10 metres d'amplada subdividida en 4 entrades, una més ampla, de 5 metres d'amplada i 1,1 metres d'alçada, i al costat d'aquesta, tres petites entrades, la del centre impenetrable. S'inicia per una baixada entre blocs a la que segueix un tram lleugerament ascendent. La cavitat està en un lamentable estat de conservació: pneumàtics, animals morts, caixes de fusta... Oberta en els materials de peu de mont, cons d'enderrocs...

Historia

Cavitat força coneguda a Mont-roig, oberta, molt possiblement, durant la construcció de la pista que va de Mont-roig a l'ermita de la Mare de Déu de la Roca. Fou excavada arqueològicament per Salvador Vilaseca i actualment serveix d'abocador de deixalles.

Topográficos

topo 0: Cova del PeiróVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 1

Fotos

foto 0: Cova del PeiróVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 1

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografía

Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F. (1984).- Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 7 (el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre. Políglota: 283 pp. Barcelona. <ol start="2"> Vilaseca, S. (1954).- “Nuevos yacimientos tarraconenses de cerámica acanalada” Actualització de dades, topografia i fotografia extretes del blog: cavitatsdecatalunya.blogspot (de Jordi de Valles). Apunt del 12-8-2013. Dades: J. Cuenca (GEB) i J. de Valles (ECG)