Cova de l'Avi

Characteristics

  • Type: Cova
  • Municipality: Vallirana
  • Region: Baix Llobregat
  • Unit: Ordal, muntanyes de l'
  • Length: 15 meters
  • Depth: 2 meters
  • Major Unit: Serralada Litoral
  • Lithology: Dolomies
  • Last review: 2016-02-19

Location

Es troba als penya-segats del vessant esquerre del fondo de l'Osca. Tota la zona es troba molt emboscada i de difícil accés. Actualment l'accés més factible seria a partir del passatge d'Olesa, situat en la urbanització de la Pinatella.

Carregant mapa...

La boca s'obre en un cingle a 9 metres de la base. A l'interior hi trobem un ressalt ascendent de 2 metres, fàcilment grimpable entre blocs, que permet accedir a una galeria de 10 metres de longitud, amb la planta totalment recoberta de sorra. L'amplada de la galeria no supera mai els 2 metres, al final s'accedeix a una sala més àmplia i de sostre més alt.

History

També coneguda com a cova de la Vall i com cova de la Moneda, aquest últim degut al descobriment dins de la cova de planxes i monedes realitzades per falsificadors durant el regnat d'Isabel II (1833-1868). També s'han trobat restes arqueològiques, pertanyents al Neolític final-Calcolític. La cova fou redescoberta durant la segona meitat de la dècada de 1960 pels "Amics de la cova dels muntanyencs", grup aquest precursor del futur Centre Excursionista de Vallirana.

Topographic

topo 0: Cova de l'AviView image
Click to enlarge
Image 1 of 1

Photos

foto 0: Cova de l'AviView image
Click to enlarge
Image 1 of 1

User Comments (0)

No comments yet.

Be the first to share your experience!

Registered Explorations (0)

No explorations registered yet.

Register your visit to this cave!

Bibliography

Asensio, A.(2001).-”Recull de cavitats inèdites”. Ardenya (1):57-68. SEO-CE Vallirana. Clua, M.; Daura, J.; Sanz, M.(2013).-”El taller falsari de la cova de l'Avi (Vallirana, Barcelona)”. La falsificació de Moneda a la Catalunya del segle XIX (coordinador Albert Estrada) Col. Estudis d'Història del Dret (6):141-216. Universitat Pompeu Fabra. Daura, J. I altres.(2015).-”La cova de l'Avi (Vallirana, Barcelona) y el inicio del Neolítico final en el Noredeste de la Península Ibérica. Inhumaciones colectivas y nuevas redes de intercambio.” Trabajos de Prehistoria (vol.72 nº2)327-341.