Cova dels àngels

Bonica coveta vora el barranc de la Fou (la Sénia, Montsià)

Pels relats excursionistes sembla tractar-se d'una balma penjada amb les parets exteriors recobertes per la tosca. En el seu interior forma una cambra de regulars dimensions amb les parets recobertes per espeleotemes que regalimen aigua formant al sòl petites bassetes que quan són plenes vessa l'aigua a l'exterior. També se la coneix com a Font dels Àngels.
No disposem de topografia i desconeixem les dimensions exactes de la cavitat.
  • Tipo: Cova
  • Municipi: Sénia, La
  • Comarca: Montsià
  • Unitat: Port, el
  • Recorregut: 15 metres
  • Desnivell: 0 metres
  • Granunitat: Serralada Prelitoral
  • Litologia: Dolomies
  • Bio:
  • Última revisió: 2018-12-30 12:05:23

Situació

Carregant mapa...


Des del pantà d'Ulldecona, un cop passat el pont girem a la dreta i pugem per la pista de la Fou fins a l'àrea recreativa del barranc, a uns 8'5 Km. A l'àrea de pícnic podem deixar el cotxe.
Tornem a agafar la pista per la que hem vingut, en direcció oposada, i desfem camí uns 500 metres fins a una corba a la dreta, on veiem una caseta forestal i un entrador a l'esquerra de la pista. Prenem l'entrador i després de saltar una cadena baixem per una pista antiga fins al llit del barranc. El creuem i continuem per la pista per la riba oposada, remuntant fent ziga-zagues en suau pujada fins al final d'aquesta on trobem un xalet forestal.
Per la part del darrera de la casa surt un sender que puja fins a uns dipòsits d’aigua per abastir el xalet. Seguim per la dreta dels dipòsits per una sendera per on transcorre un tub que alimenta els dipòsits i que neix precisament al lloc que volem visitar. Després d’una curta pujada, el sender s’estabilitza a uns 650 metres d'alçada i va faldejant, en direcció nord, els cingles rogencs de la Mallada de Valldabella a la nostra dreta. Per l'esquerra transcorre el barranc de la Fou, la Moleta de l'Àliga, i més enllà, treu el cap la Malladeta i el coll de la cova Roja. El sender ens condueix a una raconada, que en pujada, ens deixa a la vora d'un vell bassi, ara buit, que s'alimentava de la font. Donant la volta per l'esquerra a la paret de tosca que ens queda enfront, plena de falgueres i per on regalima aigua per tot arreu, arribem a l'entrada de la cova dels Àngels.

Història

Coneguda des de temps remots. No consta als catàlegs espeleològics.

Topogràfics

Fotos

foto 0: Cova dels àngels
foto 1: Cova dels àngels
foto 2: Cova dels àngels
foto 3: Cova dels àngels
foto 4: Cova dels àngels
foto 5: Cova dels àngels

Bibliografia

  • Totes les dades i fotografies han estat extretes del blog: senderes.blogspot (de Pep Badia, la Ràpita). Apunt del 4-1-2017. Inclou ruta d'accés per wikiloc.

Copyright © Espeleoworld 2023.