Per accedir sortirem del nucli de població d'Albarca, pertanyent al municipi de Cornudella de Montsant. Prendrem el GR171 que ascendeix a la Serra Major, una vegada arribats a la Roca Corbatera, seguirem el camí que transita en direcció SW paral·lel als penya-segats de la Serra Major fins a aconseguir la capçalera del Barranc de la Bruixa (monument al Sant Crist de la Sang), prendrem el sender que baixa pel mateix llit del Barranc de la Bruixa un tram d'uns 460 m, en aquest punt el sender es divideix en dos, prendrem el sender de la dreta que transita el barranc pel vessant hidrogràfic dret i en uns 760 m arribarem a la cova situada al costat del camí.
Carregant mapa...
Extensa balma caracteritzada per disposar en el seu extrem sud d'una barraca de pedra seca en bon estat de conservació. Al costat d'aquesta, hi ha una surgència de degoteig al sostre interior de la balma i també hi ha algun petit tancat ruïnós. La part més exterior de la balma queda a un nivell inferior i els sostres d'aquesta zona de la balma arriben als 9 m d'alçada, amb el que queda perfectament il·luminada.
Cavitat coneguda des temps remots i citada als mapes i guies del Montsant, encara que no sempre ben referenciada. A finals d'octubre de 2022 Montse Mañosa i Jordi Navarro (CE Castellar) fan la topografia i treballs de catalogació.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Borrás, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1984).-”el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.7). Ed. Políglota. Barcelona. Totes les dades, topografia i fotografies han estat extretes del blog: cavitatsdecatalunya.blogspot (de Jordi de Valles). Apunt del 5-1-2023. Dades: Montse Mañosa i Jordi Navarro (Centre Excursionista de Castellar del Vallès).