Cova del Reclau Viver

Cova Prehistòrica de 20 metres de recorregut a Serinyà

Actualment la majoria de les coves que integren el Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà, estan desdibuixades respecte a la seva forma original.
Una gran part dels seus sostres, quan no directament tota la cavitat, estan enfonsats i les zones que encara no s’han excavat resten totalment reomplertes de sediments, essencialment argiles i fragments de travertí, que amaguen les formes i la localització de les parets. La del Reclau Viver, per estar totalment excavada i per tenir un tros de sostre intacte, és la que millor ens mostra la seva morfologia original.
És la cova més septentrional del conjunt de coves del Parc, té uns 20 metres de recorregut i entre 2 i 3 metres d'amplada, tret del pas d'unió entre les dues cambres. La primera amida 6x6x4 metres, mentre que la segona és un recinte allargat de direcció N-S, el sostre del qual s'enfonsà després del període solutrià. Actualment una coberta artificial cobreix aquest espai.
 • Tipo: Cova
 • Municipi: Serinyà
 • Comarca: Pla de l'Estany
 • Unitat: Travertins de Banyoles
 • Recorregut: 20 metres
 • Desnivell: 7 metres
 • Granunitat: Serralada Transversal
 • Litologia: Travertins
 • Bio:
 • Última revisió: 2014-04-08 02:01:08

Situació

Carregant mapa...


A la carretera C-66 de Banyoles a Besalú, un cop passat el quilòmetre 51, a la dreta trobem un carril que en porta a la zona d'aparcament del Parc de les Coves Prehistòriques de Serinyà. Les coves de Mollet es troben una mica més al N, de la cova de l'Arbreda, situades totes cinc a l'interior d'aquest espai, al qual s'accedeix mitjançant el pagament de 6€ els adults,(dades de 2014).

Història

Les primeres excavacions dirigides pel Dr. Josep Mª Coromines començaren el 21 de març de 1944, i després d'una breu pausa a l'agost d'aquell mateix any, continuaren fins el 1947.

Topogràfics

topo 0: Cova del Reclau Viver

Fotos

foto 0: Cova del Reclau Viver
foto 1: Cova del Reclau Viver
foto 2: Cova del Reclau Viver
foto 3: Cova del Reclau Viver
foto 4: Cova del Reclau Viver
foto 5: Cova del Reclau Viver
foto 6: Cova del Reclau Viver

Bibliografia

 1. Borràs, J;Miñarro, JM; Talavera, F.(1982).-”el baix empordà, el gironès, la selva,l'osona, el vallès oriental i el maresme.” Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.6):109. Ed Políglota. Barcelona.
 2. Canal i Roquet, Josep; Soler i Masferrer, Narcís.(1976).-El Paleolític a les Comarques Gironines.
 3. Pinta Rodriguez, Jordi Ll de la.(1984).-”Repertori de cavitats d'interès arqueològic” Exploracions (8):19-31. EC Gràcia. Barcelona.

Copyright © Espeleoworld 2023.