Cova del Dos

Característiques

  • Tipus: Cova
  • Municipi: Corbera de Llobregat
  • Comarca: Baix Llobregat
  • Unitat: Ordal, muntanyes de l'
  • Recorregut: 105 metres
  • Desnivell: 9 metres
  • Gran unitat: Serralada Litoral
  • Litologia: Calcàries
  • Última revisió: 2015-10-18

Situació

A Corbera de Llobregat, en la cruïlla dels carrers Sant Pau amb la Avda. de Catalunya, creuarem el pont sobre la riera en direcció a Can Rafel, un cop creuat el pont seguirem aigües avall, agafant el primer camí a l'esquerra i a uns 200 metres des del pont i en el marge dret del camí trobarem la boca de l'avenc Curt, per damunt d'aquest i remuntant uns marges es troba la cova. També s'hi por anar millor per l'avinguda de Corbera, la cova es troba en la part posterior de les cases, entre aquestes i la Riera de Corbera.

Carregant mapa...

Per una boca triangular (A) s'accedeix a una galeria d'iguals característiques i de 4 metres de llargada, pel costat esquerre trobem la continuació després d'un ressalt de 3 metres, anant a parar a la cúpula d'una sala de forma molt irregular de la que parteixen dues galeries, la primera d'elles de més fàcil accés, té un recorregut de 7 metres amb la planta polsosa, al sostre de l'altre extrem s'obre una gatera una mica estreta per on accedim a una altra galeria, aquesta de secció quadrada i de 6 metres de recorregut en sentit ascendent fins sortir a l'exterior a través d'una boca d'estructura molt angulosa. Paral·lela a aquesta darrera galeria es troba un estret conducte que també arriba a l'exterior. Situant-nos a la gatera del sostre ja esmentada anteriorment, es troba una cruïlla de galeries que tornen a enllaçar-se poc abans de la boca (B). Tornant a la sala indicada anteriorment, per un pas de sostre baix accedim a l'altra galeria de 6 metres de recorregut i el terra sorrenc, que al final es torna a dividir en dos. Una de les continuacions segueix per una galeria de secció estreta que canvia de direcció (N) als pocs metres i progressivament es va fent més àmplia als 9 metres de recorregut, tornant a canviar de direcció després d'una cruïlla de galeries (F), seguint en sentit ascendent fins a fer-se impenetrable. Situant-nos a l'altra continuació es segueix per una galeria dividida per un envà, al final segueix una galeria recta de poc desenvolupament que enllaça perpendicularment amb una altra galeria de 5 metres de recorregut. Pel costat dret s'accedeix a unes gateres i per l'esquerra a dues gateres més, una impenetrable i l'altra ascendent amb petits ressalt que acaba enllaçant en la cruïlla (F) de galeries esmentat anteriorment.

Història

Descobert i explorat pel desaparegut Grup d'Exploracions i investigacions Subterrànies de Corbera de Llobregat (GEISC), entre finals dels anys “70” i l'inici dels “80”. També sembla ser que se l'anomena amb el mal nom de “Coves de l'Obisp”, ?.

Topogràfics

topo 0: Cova del DosVeure imatge
Clic per ampliar
Imatge 1 de 1

Fotos

foto 0: Cova del DosVeure imatge
Clic per ampliar
Imatge 1 de 3

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografia

Asensio, Toni. (1983). “Contribució al coneixement espeleo-tectònic de la riera de Corbera”. Carbonato (3) : 15-47. GERS - AEM. Barcelona. Fotografies extretes del blog "Espeleobloc", post del dia 20-11-2009 (www.espeleobloc.blogspot.com.es).