Espeleo World

Cova del Dos

Cova de 105 metres de recorregut a Corbera de Llobregat.


Per una boca triangular (A) s'accedeix a una galeria d'iguals característiques i de 4 metres de llargada, pel costat esquerre trobem la continuació després d'un ressalt de 3 metres, anant a parar a la cúpula d'una sala de forma molt irregular de la que parteixen dues galeries, la primera d'elles de més fàcil accés, té un recorregut de 7 metres amb la planta polsosa, al sostre de l'altre extrem s'obre una gatera una mica estreta per on accedim a una altra galeria, aquesta de secció quadrada i de 6 metres de recorregut en sentit ascendent fins sortir a l'exterior a través d'una boca d'estructura molt angulosa. Paral·lela a aquesta darrera galeria es troba un estret conducte que també arriba a l'exterior. Situant-nos a la gatera del sostre ja esmentada anteriorment, es troba una cruïlla de galeries que tornen a enllaçar-se poc abans de la boca (B). Tornant a la sala indicada anteriorment, per un pas de sostre baix accedim a l'altra galeria de 6 metres de recorregut i el terra sorrenc, que al final es torna a dividir en dos. Una de les continuacions segueix per una galeria de secció estreta que canvia de direcció (N) als pocs metres i progressivament es va fent més àmplia als 9 metres de recorregut, tornant a canviar de direcció després d'una cruïlla de galeries (F), seguint en sentit ascendent fins a fer-se impenetrable. Situant-nos a l'altra continuació es segueix per una galeria dividida per un envà, al final segueix una galeria recta de poc desenvolupament que enllaça perpendicularment amb una altra galeria de 5 metres de recorregut. Pel costat dret s'accedeix a unes gateres i per l'esquerra a dues gateres més, una impenetrable i l'altra ascendent amb petits ressalt que acaba enllaçant en la cruïlla (F) de galeries esmentat anteriorment.

 • Tipo: Cova
 • Municipi: Corbera de Llobregat
 • Comarca: Baix Llobregat
 • Unitat: Ordal, muntanyes de l'
 • Recorregut: 105 metres
 • Desnivell: 9 metres
 • Granunitat: Serralada Litoral
 • Litologia: Calcàries
 • Bio:
 • Última revisió: 2015-10-18 06:33:10

Situació


A Corbera de Llobregat, en la cruïlla dels carrers Sant Pau amb la Avda. de Catalunya, creuarem el pont sobre la riera en direcció a Can Rafel, un cop creuat el pont seguirem aigües avall, agafant el primer camí a l'esquerra i a uns 200 metres des del pont i en el marge dret del camí trobarem la boca de l'avenc Curt, per damunt d'aquest i remuntant uns marges es troba la cova. També s'hi por anar millor per l'avinguda de Corbera, la cova es troba en la part posterior de les cases, entre aquestes i la Riera de Corbera.

Història


Descobert i explorat pel desaparegut Grup d'Exploracions i investigacions Subterrànies de Corbera de Llobregat (GEISC), entre finals dels anys “70” i l'inici dels “80”. També sembla ser que se l'anomena amb el mal nom de “Coves de l'Obisp”, ?.

Topos

topo Cova del Dos

Media

foto Cova del Dosfoto Cova del Dosfoto Cova del Dos

Biblio

 1. Asensio, Toni. (1983). “Contribució al coneixement espeleo-tectònic de la riera de Corbera”. Carbonato (3) : 15-47. GERS - AEM. Barcelona.
 • Fotografies extretes del blog "Espeleobloc", post del dia 20-11-2009 (www.espeleobloc.blogspot.com.es).