Des de<strong> </strong><strong>Perafita</strong>, continuarem per la carretera BP-4653 en direcció al Collet de Sant Agustí, passat el kilòmetre 14 trobarem una pista a l'esquerra en direcció a <strong>Rocatova de Dalt</strong>, continuant fins a la masia <strong>La Bauma</strong>. Deixarem els vehicles i ens dirigirem cap el SE, vorejant uns camps, aproximadament en uns 200 metres, arribarem a la balma.
Carregant mapa...
La balma es desenvolupa entre dos estrats de calcàries en els que es troba intercalat un estrat de margues. Les dimensions màximes de la balma són, 80 metres d'amplada, 15 metres de fons i 4 metres d'alçada. Rep diverses filtracions des del sostre que donen origen a incipients crostes i formacions estalactítiques. Al fons, una d'aquestes emergències d'aigua és canalitzada pel sòl de la cavitat.
Al desembre de 1938 el doctor <strong>E. Fossas</strong><strong> </strong>de Sant Quirze convidà a l'arqueòleg <strong>S. Vilaseca</strong> a visitar aquesta balma. Tornaren l'any 1943 junts amb els professors <strong>Almagro</strong> i <strong>Pericot</strong>, realitzaren una excavació de la que publicà, <strong>Vilaseca</strong>, una nota a la revista Ampurias d'aquell mateix any. El desembre de 2015, el GE Badalona l'explora i realitza la topografia, però el situen erròniament a Santa Maria de Merlès a la comarca del Berguedà, encara que les coordenades que donen són totalment correctes.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Vilaseca, Salvador.- (1943).-”La Balma de CA N'EURES, termino de Perafita, provincia de Barcelona”. Ampurias (5):267-269. Totes les dades han estat extretes del web del Grup Espeleològic Badalona (www.geb.cat) anotació del 24-1-2016. Text de Josep Cuenca i fotografies de Francesc X. Samarra.