Des de Castellterçol seguirem la carretera BV-1245 en direcció a Granera, passat el quilòmetre 2 ens desviarem a l'esquerra per la pista asfaltada en direcció al Coll d'Ases i Gallifa, després de recórrer uns 7 quilòmetres arribarem al Coll d'Ases, al costat dret i a tocar de les senyals de tràfic surt un corriol que seguirem fins trobar un pal de ferro on es divideix el corriol, seguirem a l'esquerra que ens portarà a la base del cingle on trobarem algunes fites, de seguida trobarem la primera de les coves a poc més de 250 metres del Coll d'Ases, uns metres més endavant trobarem la balma.
Carregant mapa...
Balma de 12 metres d'amplada, 5,18 metres de fondo i 1,74 metres d'alçada, al sostre hi trobem dos estrets passos, pel més proper a la l'entrada s'accedeix a un conducte superior d'uns 7 metres de longitud, el recorregut total de la cavitat és de 14,8 metres i el desnivell de +6,5 metres.
Localitzades per membres de la SIS del CE Terrassa després de l'incendi de l'any 2003, el novembre del 2005 Jordi Guillemot les topografia i les anomena “Complex de les Falgueres” pel topònim que apareix en un coll proper i que al mapa de l'Editorial Alpina es georreferencia com Coll de les Falgueres , però al mapa actual de l'ICGC no apareix enlloc aquest topònim. Aquest grup de cavitats són conegudes en l'àmbit excursionista com a Coves de Coll d'Ases, fins hi tot la ruta Matagalls-Montserrat hi passa just per sota.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Guillemot, Jordi (2007).-”Dos regals del bosc cremat: el complex de les Falgueres i la cova de Salallassera”. VI Trobada d'estudiosos de Sant llorenç del Munt i l'Obac . pp.249-252. Diputació de Barcelona. Dades, coordenades, topografia i fotografies han estat facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC), agost de 2022.