Aven de la Roca del Migdia Nº3

Esquerda de 32 metres de desnivell a la Roca del Migdia, La Febró.

La boca de grans dimensions dóna accés a una sala per on de l'esquerra surt una rampa descendent que ens porta fins un petit pou, flanquejant per la rampa arribem a la cota -14 metres. Des d'aquest punt cal remuntar la galeria i baixar uns ressalts i un petit pou per arribar al punt de màxima fondària de la cavitat -24 metres. Situats de nou a la cota -14 metres es pot remuntar una galeria annexa la qual sobrepassa en alçada la cota d'entrada. El desnivell total de la cavitat és de 32 metres (-24/+8).

 • Tipo: Avenc
 • Municipi: Febró, La
 • Comarca: Baix Camp
 • Unitat: Muntanyes de Prades
 • Recorregut: 128 metres
 • Desnivell: 32 metres
 • Granunitat: Serralada Prelitoral
 • Litologia: Calcàries
 • Bio:
 • Última revisió: 2012-11-17 12:42:57

Situació

Carregant mapa...


A l'alçada del quilòmetre 22 de la carretera T-704 (Vilaplana a la Febró) i a 180 metres de la cruïlla amb la carretera TV-7092 (desviament a l'Alforja), surt una pista del costat N de la carretera que es dirigeix als avencs de la Febró, quan arribem al coll de l'Agustens trobarem el GR-7 a l'esquerra de la pista que es dirigeix a l'Arbolí, seguirem aquesta pista fins passar per sota d'una línia elèctrica, 500 metres més endavant trobarem una cruïlla, cal desviar-se a la dreta, on hi ha un pal de ferro amb la base de ciment, el camí passa novament per sota de la línia elèctrica, quan arribem al final, seguirem en direcció N fins arribar a la cinglera. Des d'ací es veu una gran esquerda, la cavitat s'obre a l'interior de la mateixa, la qual no s'arriba a veure degut a la gran quantitat de vegetació, encara que és perceptible.

Coordenades aproximades.

Història

Citat per Ramon Amigó i Anglés el 1960 en la tercera edició revisada i ampliada de “Les Muntanyes de Prades, el Montsant i Serra de la Llena”, en que ja cita l'existència d'una gran cova a l'interior de les esquerdes. Aquest conjunt d'esquerdes situades al NO de la Roca del Migdia, pertanyen al mateix conjunt d'esquerdes que els avencots dels Motllats de la Pona, dels quals tan sols estan separats per menys d'un centenar de metres, en aquest espai entre ambdós conjunts d'esquerdes, també hi trobem esquerdes més superficials. El 1977 Gabriel Roig (Biel) junt amb altres membres del D.E.R. REDDIS l'exploren i topografien.

Topogràfics

topo 0: Aven de la Roca del Migdia Nº3

Fotos

Bibliografia

 1. Borrás, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1984).-”El Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre” Catàleg Espeleològic de Catalunya (Vol 7):1-283. Ed políglota. Barcelona.
 2. Iglesies, Josep; Santasusagna, Joaquim; Amigó, Ramon.(1960). Les Muntanyes de Prades, el Montsant i Serra la Llena. (3ª edició revisada i ampliada):1-848. Ass. Exc. Reus.
 3. Talavera, F. (1982).-”Avencs de la Roca del Migdia(Motllats – Baix Camp)” Boletin SIEP (14):20-23. SIEP-CE Poblet. Barcelona.

Copyright © Espeleoworld 2023.