A ponent de la Tuta Freda (Cova de la Fou de Bor) i a un nivell similar, però a l'altre costat del torrent, en un cingle situat a pocs metres de la llera. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
Formada per una única galeria de regulars dimensions i lleugerament ascendent. El tram final, per una rampa descendent entre sediments, acaba en un conducte molt estret.
La primera notícia d'aquesta cavitat la va donar Josep Closas en el seu treball sobre la cova de la Fou de Bor, fruit de les exploracions dutes a terme a finals de juliol de 1935 per membres del Club Muntanyenc Barcelonès. Pràcticament no es té cap més notícia d'ella fins que, l'any 1977, és visitada per membres del GE Badalona i de la SEOG, el quals realitzen tasques de desobstrucció en el darrer tram de la cova i també la topografien. També va ser objecte d'una lleugera intervenció arqueològica.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Closas, Josep (1935).- “ La cova de la Fou de Bor” Sota Terra II: 103-129. Club Muntanyenc Barcelonès. <ol start="2"> Espeleo Club de Gràcia (1990).- “La Cova de la Fou de Bor. Cent anys d'exploracions”. Exploracions (14): 73-93. EC Gràcia. Barcelona. <ol start="3"> Valles, J. de (2009).- Catàleg Espeleològic de Catalunya. Vol. 3: 381 pp. Espeleo Club de Gràcia / Federació Catalana d'Espeleologia. Barcelona.