S'obre en un petit cinglet situat al costat S, de la branca occidental del Puig Cubell, anomenada els Pujons , prop del camí que uneix can Mic amb les Lloses. Coordenades i situació sense gaire precisió.
Carregant mapa...
La cavitat és formada per una galeria rectilínia de 20 metres de desenvolupament, estructurada sobre una diàclasi E-O. Presenta una amplada que oscil·la entre 1 i 2 metres, i una alçada molt variable, degut a la característica forma d'aquest tipus de galeria; al seu final, entra en contacte amb una altra de característiques similars, però de sentit NNE-SSO. El sòl de tota la cova, està format per argiles i pedres, presentant un suau pendent al principi, que es va accentuant a mida que progressem fins assolir els -9 metres respecte l'exterior.
Explorat pel GES del CMB a mitjans dels anys 1950's. És probable que es tracti de la mateixa cavitat que en els antics catàlegs de finals del segle XIX, se la cités com Gruta de Vidrà .
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borrás, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1980).-”el ripollès, la garrotxai l'alt empordà”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.4):162-163. Edit. Políglota. Barcelona. Font i Sagué, Norbert.(1897).-”Catàlech Espeleològich de Catalunya (Continuació)” Butlletí del Centre Excursionista de Catalunya (26):107-112. CE Catalunya.Barcelona Puig y Larraz, Gabriel.(1896).- “Cavernas y Simas de España”. Boletín de la Comisión del Mapa Geológico de España (21). Vayreda i Vila, Estanislao.(1880).-“Plantas notables por su utilidad ó rareza que crecen espontáneamente en Cataluña. (Segunda parte.)” Anales de la Sociedad Española de Historia Natural (9):53-130 Vilalta Alpens, Rosa Maria.(1988).-”Alguns topònims del terme de Vidrà i Ciuret”. Antroponímia, Toponímia i Bibliografia (31):36-42. Societat d'Onomàstica. Catalunya Subterrània,(cavitatsdecatalunya.blogspot.com.es), blog de Jordi de Valles, post del dia 17/10/2013. “La Gruta de Vidrà (Osona), una cavitat inexistent. Banc de dades de Biodiversitat de Catalunya. http://biodiver.bio.ub.es/bdbc/Citation?action=map&taxon=+Lathraea+squamaria