Des de l'interior de Sant Julià de Cerdanyola, haurem de situar-nos a l'alçada de la darrera casa del poble en direcció al cim del Puig, per ascendir des d'aquesta a través dels murs de pedra que delimiten els camps. La cavitat es troba dins d'un visible aflorament calcari, en el punt on comencen els arbres i finalitzen els prats. A uns 120 metres en línia recta des de la darrera casa del poble. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
La boca de tipus embut, dóna pas a un pou inclinat de -9 metres de fondària, enllaçant lateralment amb una sala d'àmplies dimensions amb la planta descendent i recoberta totalment de blocs. En el seu extrem més alt es troba una còmoda i curta galeria comunicada amb una saleta superior amb boniques formacions. Descendint al fons de la sala citada anteriorment, trobem una gatera rodejada de blocs inestables que intimiden al passar. A l'altre extrem, accedim des del sostre a una galeria de modestes dimensions i d'escàs recorregut que finalitza a –15 metres de profunditat total entre còdols.
Cavitat explorada per la SEO del CE Vallirana durant el 1993. En Faura (1909) cita el forat dels Moros i la cova dels Pastors, propers a aquesta cavitat, es tracten de dues petites balmes, la darrera amb més amplada però sense interès espeleològic, estan situades en la part més occidental del Puig, obertes en els marges d'uns camps de cultiu. Ambdues són accessibles des del camí de la Creu.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
<ol style="font-size: 16px; font-family: Verdana;"> Asensio , A.(2001).-”Sobre algunes cavitats a Sant Julià de Cerdanyola (Berguedà) Barcelona”. Ardenya (1):48-53. SEO-CE Vallirana. Faura,M.(1909).-”Recull espeleològic de Catalunya”. <em style="font-size: 16px;">Sota Terra</em> pp:1-26.