Segons les referències conegudes, s'obre uns 80 metres sobre el jaç del clot del Grau, al seu vessant esquerre, enfront de la seva confluència amb el torrent d'Urdell. El torrent d'Urdell citat en les cròniques d'exploració d'aquesta cavitat, segons l'ICC en realitat es tractaria del torrent d'Urdoll, però si anem al mapa de l'ICC a escala 1:10.000 i 1:5.000, aquest passa a ser el riu de Canalda, mentre que el clot del Grau, en la mateixa escala de l'ICC passa a ser la Rasa de les Encies, en el punt on aquests conflueixen. Per tant la situació real de la cavitat, estaria a 80 metres sobre el jaç de la Rasa de les Encies, enfront de la seva confluència amb el riu de Canalda. Coordenades aproximades a revisar, i sense gaire precisió.
Carregant mapa...
Una boca circular d'un metre de diàmetre, permet l'entrada a un pou lleugerament acampanat de –5 metres de fondària, al fons del qual s'obre una nova vertical de -4 metres, també campaniforme, essent el seu fons, el punt de màxima penetració de l'avenc, situat a -9 metres de l'exterior.
Explorat per C. Tarrés i M. Ubach, entre els dies 16 i 20 d'abril de 1965, dins de l'àmbit de l'operació Solsonès.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs,J; Miñarro,J.M; Talavera,F.(1980).-”l'Urgell, el Solsonès, la Segarra i el Berguedà”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol 5):1-233. Ed. Políglota. Barcelona. Ubach, Montserrat; Escolà, Oleguer.(1968).-”Operació Solsonès – campanyes 1962 a 1965 (primera etapa). Espeleòleg (5):158-162. ERE-Centre Excursionista de Catalunya.