Passat el coll de Tanca en direcció a la balma del Racó Gran de Matarrodona i la font d'Estelles. Es troba uns vint metres metres més al nord de la Cova G.E.P.E.G., a la mateixa cota, i a uns deu metres sobre el camí. Si ens passem de llarg, trobaríem la Foradada del Cingle. Coordenades aproximades no facilitades per l'autor de la fitxa.
Carregant mapa...
Cavitat d’uns set metres de fondària, en fase de desaparèixer amb el retrocés del cingle. El sostre i el fons de la cavitat estan formats amb grans blocs de conglomerats despresos del cingle. El cert és que si grimpem la paret esquerra, i ens enfilem per un xaragall rocós i per damunt una pedra estampida que encara es mou, arribem a un replanet amb dues boques. La de la dreta ens permet entrar estirats i situar-nos al sostre de la cavitat. Si seguíssim pujant aquest xaragall podríem arribar a trobar el forat que connecta amb la part superior de la boca d'entrada principal. La cavitat encara té un altre forat que la travessa, però aquest us deixem que el trobeu vosaltres mateixos.
El Forat del Cingle sembla una cavitat la integritat de la qual penja d’un fil. Guarda una certa semblança amb l'Esllavissada del Morral del Llop. La primera notícia que vam tenir-ne fou a través d'en Xavi Badiella (SIS) que en realitzà un primer croquis el 1977. Si mai ens trobéssim en la necessitat de vaticinar quines cavitats desapareixeran abans sota els efectes del retrocés del cingle no dubtaríem a incloure aquestes dins les deu primeres.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Totes les dades, topografia i fotografies han estat extretes del web: caudelguille.net (Jordi Guillemot, SIS – CET).