Aquest conjunt de quatre cavitats properes entre elles, les trobem pujant a la Mola pel camí dels Monjos, uns metres abans de la cruïlla amb la font del Saüc. A la part de camí planer conegut com l'Hort dels Monjos, trobem a l'esquerra sobre el marge del camí la primera cova. Si seguim la part baixa de la cinglera en direcció N, trobarem la segona, tercera i quarta cova.
Carregant mapa...
El conjunt està format per quatre cavitats, les quals encara que de curt recorregut són bastant espaioses, el conjunt de les quatre coves sumen 53 metres de recorregut. La primera és desenvolupa sobre un pla d'estratificació on hi trobem una diàclasi de direcció E-O de 22 metres de recorregut. La segona i tercera cavitat, són dos petites diàclasis de direcció S45O de 5 i 14 metres de recorregut respectivament. La quarta es tracta d'una diàclasi similar a les dos anteriors, l'entrada primitiva és troba força modificada degut a un important esfondrament. El recorregut és de 12 metres.
Cavitat coneguda des de fa molts anys pels excursionistes, malgrat que no apareix citada als catàlegs antics. La primera referència que trobem és a la Guia de Sant Llorenç del Munt (CE Terrassa, 1935) on parlen d'una única esquerda sense massa importància. Aquestes dades són repetides en cites posteriors. El GES - CMB les visiten per primer cop el setembre de 1950 i en moltes altres ocasions al llarg dels anys 1950 i 1960's. L'única topografia que es coneix de tot el conjunt possiblement va ser realitzada cap a 1961 o 1962 i en la qual ja apareix tot el conjunt de les quatre petites cavitats. Hi ha una topografia posterior (Mansell-Badiella 1984) però només s'hi representa la primera cova.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
CET. (1935).- Guia monogràfica de Sant Llorenç del Munt i la Mola pp:38-57. GES-CMB (1974).-Catalogo Espeleologico de la Provincia de Barcelona (II):1-198.CMB. Termes, F. (1951).-”Catálogo espeleológico de la región de Sant Llorens del Munt-Serra del Obac (Provincia de Barcelona)”. Speleon (2-4):225-233. Oviedo. Valles Tena, Jordi de (2016).-”Bages, Barcelonès, Maresme, Vallès Occidental, Vallès Oriental” Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.5):380-380. ECG/FCE Fotografies i altres dades extretes del blog: trailsantllorenc.blogspot (de Lluís R. Hernández, de Matadepera)