Des del Mas de Barberans s'ha d'anar a trobar la pista asfaltada de Lloret i seguir-la fins al final on hi ha un espai per aparcar els cotxes. Prendre la pista de terra que al poc es fa sendera i apareix un pontet de fusta que travessa el barranc de Lloret. Des d'aquí cal seguir el sender de la dreta que s'enfila pel barranc de Cova Pintada i arribar fins a l'espectacular salt de Cova Pintada (encara més espectacular quan baixa aigua). Al peu d'aquest salt es troba la cova que dóna nom a tot l'indret. Per damunt d'ella es troben els importants avencs CP.1; CP.3; ... explorats per l'Espeleo Club Tortosa. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
Es tracta d'una de les moltes i grans balmes conegudes al massís del Port. Desconeixem les dimensions concretes a manca d'una topografia de la cavitat (veure fotos), encara que Bayerri (1934), recull una informació del 1902 i diu que presenta uns 22 metres d'amplada, 10 d'alçada i una profunditat de 10 metres. L'interès pròpiament espeleològic és reduït. Tota la cavitat conserva importants dipòsits litogènics molt antics, no gaire ben conservats.
Coneguda des de temps immemorials. Els catàlegs antics, Font (1897); Faura (1909); Ferraté (1918), citen una Cova Pintada i la situen a la zona de Paüls – Alfara. Bayerri (1934) argumenta que les diferents cites fan referència a una única cavitat que ha ser la que ell descriu y que havia estat excavada pel Dr. Bosch i Gimpera. En aquesta obra acompanya una fotografia de la cova amb un grup d'excursionistes tortosins l'any 1904 i cantant Els Segadors .
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Bayerri, Enrique (1934).- Historia de Tortosa y su comarca . Vol. II: 702 pp. Imprenta Moderna de Algueró y Baiges. Tortosa. Totes les guies excursionistes, antigues i modernes, del massís del Port parlen d'aquesta cova. Fotografies extretes del blog: pelport.blogspot (de Lluís Ibáñez)