Des de Bellver cal prendre el GR-107 que va cap a coll de Pendís tot remuntant la vall d'Ingla. Passat el pont d'Ingla la pista gira a l'esquerra i comença a pujar. Més endavant, al vessant esquerre d'un torrent innominat i al peu d'un cingle, davant de la pista, es troba la cavitat amb la boca orientada al N. Coordenades aproximades i situació de poca precisió, a revisar.
Carregant mapa...
La cova està constituïda per una única galeria de 39 metres de recorregut. El primer tram, fins als 14 metres de l'entrada, conserva tant el sostre com les parets perfectament llises i polides, senyals cavitacionals degudes a circulació a pressió en els seus inicis com a surgència. La resta de la cavitat es presenta amb evidents signes d'erosió en un tram i un altre amb una morfologia clàstica important, que han originat dos pisos i és on les seccions de la cova presenten major amplitud. Les formes reconstructives es troben àmpliament desenvolupades.
Descoberta i explorada el juliol del 1961 per membres de l'ERE – CEC. Altres components del mateix grup la van topografiar el juny del 1967.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F: (1978).- “ Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 1 (l'Alt Urgell i la Cerdanya)” Ed. Políglota. Barcelona <ol start="2"> Canals, M; Ribera,C. Viñas, R.(1970).- La Fou de Bor i cavitats de l'Alta Vall del Segre . Ed. Montblanc. <ol start="3"> Gasca, Manuel (1968).- “Antecedentes sobre el karst del Valle de Ingla (Cerdanya)”. Montaña (113): 24-31. Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.