Cova dels Vilars

Характеристики

  • Тип: Cova
  • Муниципалитет: Os de Balaguer
  • Регион: Noguera
  • Единица: Serres marginals - Oest
  • Длина: 8 метров
  • Глубина: 0 метров
  • Основная единица: Prepirineu
  • Литология: Calcàries
  • Последняя проверка: 2016-11-07

Расположение

Damunt del barranc dels Vilars i enfrontada al poble. Sortint d'Os de Balaguer per la pista que mena a Alberola, es troben senyals que marquen el camí.

Carregant mapa...

La Cova és en realitat una balma de proporcions mitjanes, 11,60 metres d'amplada, una profunditat de 8 metres i una altura aproximada d'uns 3,5 metres. Està orientada a l'E-SE, i està tancada amb una reixa. Tant la zona dreta com la interna de la cavitat estan força ennegrides, possiblement per fogueres de pastors i altres visitants, i a sota s'observen restes de pigmentació que demostren l'existència d'un cert nombre de figures. Actualment, i d'una manera clara, s'observen dues zones pintades: la de l'extrem esquerre de la balma, on es concentren la majoria de figures, i la que es troba tot just entrant, a la dreta de la porta d'accés. El primer grup de pintures està orientat al nord i ocupa una superfície de 2,5 m. Es poden comptar un total de 29 motius que corresponen a quadrúpedes, representacions humanes, cercles concèntrics, una cérvola, traços i restes de pigment. No es disposa de topografia.

История

Totes les referències donen com a descobridor d'aquest conjunt un veí d'Os de Balaguer, el Sr. Josep M. Borràs i Viu. La investigació del conjunt va ser realitzada per Lluís Díez-Coronel i el Dr. Joan Maluquer de Motes i Nicolau. Durant l'any 1986 les pintures foren objecte d'una documentació exhaustiva, dins el "Projecte Corpus de Pintures Rupestres de Catalunya" portat a terme pel Servei d'Arqueologia del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Топография

Нет доступных изображений этого типа

Фотографии

foto 0: Cova dels VilarsПросмотр изображения
Нажмите для увеличения
Изображение 1 из 1

Комментарии пользователей (0)

Комментариев пока нет.

Станьте первым, кто поделится своим опытом!

Зарегистрированные исследования (0)

Зарегистрированных исследований пока нет.

Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!

Библиография

Garrido, Carlos (1998).- Arqueologia de Cataluña y Baleares pp:250-251. Ed. Planeta. Maluquer de Motes, J.(1972).-”Nuevas pinturas rupestres en Cataluña. La bauma dels Vilars en Os de Balaguer.Lérida”. Pyrenae (8):151-158. Maya Gonzalez, José Luis.(1977).- Lérida Prehistórica . ed.Dilagro. Lleida. Dades extretes del web (Cultura.gencat.cat) Coordenades, situació, dades i fotografia facilitades per Federico de la Vega.