Des de Bellver cal prendre el GR-107 que va cap a coll de Pendís tot remuntant la vall d'Ingla. La cavitat hauria de trobar-se a uns 200 metres per damunt del vessant hidrològic dret, al peu d'un cingle i al NO de la cota 1521. Coordenades aproximades i situació de poca precisió, a revisar.
Carregant mapa...
Una boca de tan sols 0,55 x 0,85 metres serveix d'entrada a una única galeria de 18 metres de recorregut, presentant un sòl lleugerament ascendent i format per argiles de descomposició. A les parets s'observen velles colades parcialment cobertes pels sediments. Antiga surgència totalment inactiva i parcialment fossilitzada.
Descoberta i explorada el juliol del 1961 per membres de l'ERE – CEC. Altres components del mateix grup la van topografiar el juny del 1967.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F: (1978).- “ Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 1 (l'Alt Urgell i la Cerdanya)” Ed. Políglota. Barcelona <ol start="2"> Canals, M; Ribera,C. Viñas, R.(1970).- La Fou de Bor i cavitats de l'Alta Vall del Segre . Ed. Montblanc. <ol start="3"> Gasca, Manuel (1968).- “Antecedentes sobre el karst del Valle de Ingla (Cerdanya)”. Montaña (113): 24-31. Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona.