Seguint la 'carretera' que va al Santuari de la Fontcalda, en arribar al coll d'en Canar es pren un corriol anomenat Senda de la Faixa Vedada, que surt del mateix coll en direcció NE, sempre a peu de cinglera i que en menys de 500 metres ens situa sota la boca de la cavitat que és prou visible. Coordenades aproximades, a revisar.
Carregant mapa...
Boca de 8 metres d'alçada per 9 d'alçada, tancada per un mur de pedra seca de 2 metres d'altura. Ampli vestíbul en tres nivells amb un gruix considerable d'excrements de bestiar, que testimonien la seva antiga utilització com a tancat per als ramats (per les terres de l'Ebre en diuen: arrambador ). Les seves dimensions disminueixen progressivament, bifurcant-se en el seu sector terminal, després d'haver passat un ensorrament clàstic. Antiga surgència fòssil assentada sobre una diàclasi N-NO / S-SE.
Coneguda des de temps immemorials. Les úniques dades que es coneixen són les donades pels membres del GERP (Sant Just Desvern) que la van visitar el maig del 1986.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
<strong>Estruel, Miquel (1990).-</strong> <em>Ruta per conèixer la Terra Alta </em> (Excursions – Escalada – Espeleologia) <strong>. Vol. II: 119 pp. Centre Excursionista de Gandesa.</strong> G.E. Rat-penats (1989).- “Contribució al catàleg espeleològic de la Terra Alta”. <em>Exploracions </em> (13): 39-50. EC de Gràcia. Barcelona. <strong>Fotografies facilitades per Josep M. Molgó (GELL-CEL).</strong>