Partint de l'Alzina del Sal·lari pujarem pel camí dels Graons de Mura i una vegada arribats a les pistes ens arribarem al Sot dels Graons, a les parets conegudes amb el nom de Penitents. Com en el cas de la cova del Joan Petit, deixarem el fil del torrent a la nostra esquerra i anirem a buscar la punta de la cinglera d'aquest altre vessant. Abans d'arribar a la punta, la cova del Joan Gran és dins una franja de xaragall coberta de boixos, uns metres amunt d'una paret de rocater no gaire pronunciat .
Carregant mapa...
L'entrada de 1,5 metres d'alçada i 0,90 d'amplada indiquen una boca ben perfilada que, no obstant, el retrocés del cingle ha desmantellat gairebé per complet, deixant amb prou feines dos metres de galeria que tornant-se impenetrable, s'estira encara dos metres més. A la nostra esquerra encara s'aprecia la resta d'una petita galeria ortogonal amb la paret recoberta de colada estalagmítica. Si ens atenim a les nombroses pinyes rosegades trobades a l'interior, es pot assegurar que la galeria és àmpliament usada pels esquirols per fer-hi els àpats, lluny dels competidors.
Localitzada el 3 d'abril de 2005 per membres de la SIS del CE Terrassa. Promet més la boca que no pas l'interior, que aviat és vist. La van batejar així en honor del desaparegut grup espeleològic TALPS que van batejar la veïna cova del Joan Petit.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Totes les dades i fotografies han estat extretes del web: elcaudelguille.net (Jordi Guillemot).