Des de Capçanes cal seguir el camí de la Fou (PR-C 91) fins arribar al Mas del Collet. Poc abans la riera descriu un accentuat meandre i en un petit cingle es troba la cavitat, en l'anomenat Racó de la Sendal.
Carregant mapa...
Es tracta d'una sèrie de balmes excavades en travertins. Segons Llopis Lladó es tracta d'un fenomen vauclusià fòssil, possiblement amb relació amb la propera Fou de Capçanes. No es disposa de topografia.
Les primeres referències són de J. Ferraté (1918). Quan N. Llopis visita la Fou cap a l'any 1934 també fa referència a aquesta balma en unes anotacions inèdites, exactament igual que els membres de l'ERE – CEC quan van estar el març del 1965. Al mapa Serra de Llaberia de l'Editorial Piolet es troba georeferenciada com Coves de la Sendal i creiem es tracta de la mateixa cavitat.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F. (1984).- Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 7 (el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre. Políglota: 283 pp. Barcelona. <ol start="2"> Escolà, O.; Raventós, JA. (1965).- “La cueva de 'la Fou' en Capçanes”. Montaña (96): 51-58 <ol start="3"> Ferraté, J. (1918).- Espeleologia de les comarques tarragonines . 133 pp. Agrupació Excursionista de Reus. Fotos extretes del blog www.todoseandara.blogspot.com.es post de setembre de 2004 (/2004-09/llaberia-per-la-ruta-del-carrasclet-i.html).