Des de Montagut ens dirigirem cap a Sadernes per la carretera GIV-5231, a Sadernes passarem pel costat de l'ermita de Santa Cecília i seguirem la pista que remunta paral·lela a la riera de Sant Aniol, passarem el Pas del Duc i arribarem a un aparcament de vehicles, una mica més endavant arribarem al Pont dels Aures , però no el creuarem, seguirem el sender que surt per la dreta on hi ha un indicador de la cova penjat d'un arbre. El camí ascendeix passant per la font del Merlot, el sender segueix pujant per una zona de bosc, una mica més endavant el sender planeja per una pineda en direcció al torrent. El sender segueix pujant fins que de cop trobem una breu baixada on el sender gira i travessa un regueró. A l'altre costat del sender travessem unes pedres seguint unes pintades vermelles, més endavant arriben a una cruïlla, on seguirem per l'esquerra, després d'una breu baixada el sender planeja fins arribar a una nova cruïlla, seguirem recte i per una cornisa arribarem a la cova.
Carregant mapa...
Formada per una única galeria lleugerament ascendent en la seva primera meitat i després segueix pràcticament plana fins al final. El primer tram és prou alt de sostre, 10 ó 12 metres; però poc més enllà de la meitat del recorregut, el sostre baixa poc a poc fins unir-se amb el sòl. El recorregut boca-fons (alçat A-B) calculat a la topografia més recent i més acurada, dona un total de 56 m. Fins ara se li atorgava un recorregut de 68 m.
Coneguda des de temps immemorial. En Puig i Larraz ja la cita el 1896 i en Norbert Font i Sagué la inclou el 1897 en el Catàlech Espeleològich de Catalunya . Es tracta d'un jaciment del Paleolític mitjà, excavada el 1933 i el 1969. Segons una llegenda popular, es diu que un bisbe de Perpinyà hi havia estat amagat. Una altra llegenda fa referència d'uns cristians amagats, de la invasió musulmana.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs,J;Miñarro,JM;Talavera,F.(1980).-”el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà” Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.4):216-217. ed. Políglota. Barcelona. Valles, Jordi de(2009).-”Berguedà, Cerdanya, Garrotxa, Ripollès” Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.3):215-216. EC Gràcia / FCE. Topografia (2021) i fotografies, facilitades per Toni Inglès i Alfred Montserrat (ERE – CEC). Novembre 2021