Tot just passada l'anomenada Punta de la Pola, es pot veure ben fàcilment la gran boca de la cova.
Carregant mapa...
Presenta una boca de 8 metres d'amplada, 14 d'alçada i 8 metres de fondària sota el nivell de l'aigua. Segueix amb aquestes dimensions, disminuint però l'alçada, fins arribar a una sala d'on surten tres galeries. La principal segueix la mateixa direcció, havent de remuntar uns blocs i tornant a l'aigua, que llavors té un metres de fondària. Seguim, mentre la galeria s'estreny degut als blocs, fins que en remuntem uns altres i anem a parar a una saleta amb mig metre d'aigua que sembla acabar-se en unes esquerdes impenetrables. Tornant a la sala, seguim una segona galeria de direcció N, que als 20 metres queda obturada per un despreniment de blocs. Aquesta barrera es pot superar remuntant els o passant per amb un petit sifó, i arribem a una sala de 9 metres de llargada que acaba en una platgeta. La darrera galeria queda molt amagada, i va quasi paral·lela a la d'entrada, però en sentit contrari. És bastant estreta i alta i el seu recorregut és de 16 metres.
Coneguda de sempre pels pescadors de la zona. Possiblement és més coneguda a la zona com a Cova d'en Cateura, però l'única bibliografia espeleològica que coneixem és la proporcionada per membres de la SIS – CE Terrassa que l'exploren totalment i fan la topografia l'agost del 1980 i la cataloguen com Cova de la Punta Pola. Sembla ser que encara és coneguda per molts altres noms, probablement no gaire correctes.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Badiella, Eduard; Badiella, Xavier; Badiella, Enric (1982).- “Les cavitats del litoral de la comarca de la Selva”. SIS (9): 37-64 / Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa (29): 577-604. Terrassa.