Des de Can Robert s'ha de seguir la pista que porta a Can Pobla i un cop passades les sepultures ens desviarem a la dreta tot cercant el peu del cingle que caldrà resseguir com es pugui per culpa de la vegetació. Un cop creuat el torrent de la Querosa cal arribar fins a un revolt del cingle on neix un pi solitari, lloc on es troba la cavitat.
Carregant mapa...
Amb el seu escàs metre d'alçada i poc més de 50 centímetres d'ample, se'ns presenta el corredor d'entrada a la cavitat; de seguit l'alçada supera els 2 metres tot i que l'amplada no canvia gaire. Després de 6 metres de còmode recorregut, trobem un petit ressalt vertical fàcil de superar; aquí el sostre el trobarem a més de 4 metres amunt. Tot el costat de ponent està recobert per colades estalagmítiques a l'igual que el sostre. La part més ampla de la cova assoleix 1,30 metres però dura ben poc; després de tres metres el sostre s'acota sobtadament fins a un metre, l'amplada però, s'estreny fins a 60 centímetres. El recorregut que ens queda és acotat i damunt de rocs i pedres mal amuntegades i es van fent estret fins a tancar-se del tot.
Les primeres dades que coneixem les donen membres de la Secció d'Espeleologia del Centre Excursionista de Sabadell que la deurien explorar cap a finals dels anys 1960's. Pràcticament oblidada, membres de la SIS – CE Terrassa la tornen a visitar i la topografien cap a l'any 2006.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Badiella, Xavier i Gemma (2007): “La Cova de les Ginesteres”. Circular del Centre Excursionista de Terrassa (75): 15. CE Terrassa <ol start="2"> GES-CMB (1974).- Catálogo espeleológico de la provincia de Barcelona. 198 pp. Club Montañés Barcelonés /Diputación Provincial de Barcelona. Fotografies extretes del blog: trailsantllorenc (de Lluís R. Hernández, de Matadepera)