A la urbanització de Ca n'Armengol, seguirem el carrer Federico García Lorca fins al final, on es troben els dipòsits d'aigua. Des d'aquests seguirem un corriol que baixa cap el S durant 130 metres, en aquest punt ens dirigirem cap a l'O, on al cap de 15 metres trobarem la petita boca de la cavitat. Actualment la boca de la cova està protegida amb una reixa per evitar espoliacions del jaciment arqueològic. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
Es tracta d'un petit conducte de poc més de 3 metres de longitud amb un ressalt d'1'50 metres, la base forma una petita saleta, hi ha una escletxa perpendicular però impracticable.
Coneguda des de temps immemorial pels veïns de Corbera de Llobregat, el dia 24 d'agost del 2004, membres del SAC-Secció Espeleo, al intentar desobstruir la part final de la cova descobreixen l'existència de restes humanes, un cop comunicada la troballa, intervenen les diferents administracions amb competències en la matèria que després d'una excavació preliminar, acaben posant-hi una reixa per tal d'evitar l'espoliació. A 100 metres d'aquest cova hi ha la cova de la Guineu, de característiques similars, on també s'hi han trobat restes arqueològiques.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Alarcón Venteo, Francesc (2005).-“La Cova de les Agulles”. Calaix (1):22-24. SAC-Secció Espeleo. Corbera de Llobregat. <ul style="font-family: yui-tmp;"> La fotografia de la boca, ha estat extreta de l'article “La Cova de les Agulles”. Calaix (1):22-24. SAC-Secció Espeleo.