La cova està situada al mig de la paret calcària que forma el cingle de Tavertet, i a uns 20 metres de la base inferior. L'accés es realitza a partir del camí que, sortint de Tavertet, baixa cap a Surroca i segueix la vora del cingle fins la mateixa cova. Coordenades molt aproximades.
Carregant mapa...
La boca de 10 metres d'alçada per 5 d'amplada ens situa en una sala d'uns 25 metres quadrats, al final d'aquesta i a +7 metres d'alçada, una esquerda dóna accés a una galeria baixa de direcció NE d'uns 20 metres de llargada, on una petita galeria d'uns 4 metres permet l'accés a una nova galeria en direcció S, d'uns 20 metres de llarg, quasi al seu final trobem una galeria perpendicular d'uns 7 metres de longitud en direcció NE, que a meitat de recorregut gira al SE, per acabar en una sala d'uns 8 metres de llarg.
Encara que sembla que era coneguda d'antic per la gent de la zona. Només tenim la referència de l'exploració realitzada el 26 de febrer de 1977 per membres del GE Mollet.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs,J.; Miñarro, JM.;Talavera, F.(1982).-”el baix empordà, el gironès, la selva, l'osona, el vallès oriental i el maresme”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.6):1-292. Ed. Políglota. Cruells i Banzo, Walter; Molist i Muntanyà, Miquel.(1982).-”Un nou jaciment prehistòric a la vall del Ter: Can Feló (Tavertet)”. Ausa (X/102-104):73-81. Patronat d'Estudis Ausonencs. Mor i Benedito, Jordi.(1982).-”Qualcunes observacions sobre troballes arqueològiques a Tavertet” Els Cingles (9):10-11 i 19. Mor i Benedito, Jordi.(1982).-”Qualcunes observacions sobre troballes arqueològiques a Tavertet” Els Cingles (10):10-13.