Des de la Cort Fosca de Mata-rodona, pujant altra vegada la canal i encarant-se al cingle, s'ha de vorejar aquest per la dreta i, tot just passada la primera esquerda que el parteix, s'ha d'arribar a la cova fent un 'rappel' d'uns 15 metres. Coordenades aproximades.
Carregant mapa...
Boca de 6 metres d'alçada, de més d'un metre d'ample a la part inferior i acabada en punxa. La galeria , al cap de 4 metres s'estreny una mica i tot just després s'amplia fins a un màxim de poc més de de 2 metres i arriba a fer fins a 8 metres d'alçada a la mateixa zona. La galeria es torna a estrènyer fins a menys d'un metre i hi ha una rampa ascendent que s'aplana ja al final de la cova. En aquest tram final les dimensions es redueixen considerablement.
Les úniques dades que coneixem són producte de l'exploració que van portar a terme membres de la SIS – CE Terrassa el juliol del 1987. Més tard es van assabentar que anys abans la cova havia estat explorada per espeleòlegs de Sabadell i l'havien batejada com a Cova de la Mitja Lluna (degut a que la forma de la secció de la boca recorda molt vagament una mitja lluna). Però talment sembla, per uns forats artificials, grossos i quadrats, situats a banda i banda de les parets només entrar, que la cova ja era coneguda de molt abans i podrien haver estat fets per posar uns travessers i qui sap si una porta.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Badiella, X.; Casas, J.; Felip, L.; (1988).- “Les cavitats del Pujol de Matarrodona” SIS (11): 96-108 / Arxiu del Centre Excursionista de Terrassa (53): 212- 224. CE Terrassa. Fotografia extreta del blog: trailsantllorenc (de Lluís R. Hernández, de Matadepera)