Desconeixem la localització exacta de la cavitat. Pel topònim hauria d'estar per la zona on el mapa de l'ICGC apareix el nom: Racó de la Fusta , però no podem precisar la situació. A la fitxa original diu: “ A 200 m al N del Mas Pellisé”. No hem pogut esbrinar quin és aquest mas. La prospecció per la zona és molt dificultosa degut a l'abundant vegetació que cobreix el relleu i el trànsit sols és possible pels camins més habituals. A més, la majoria de masos estan abandonats i els conservats han estat comprats o llogats en bona part per gent forana que no coneix el territori. Les coordenades només indiquen la zona on hauria de trobar-se la cavitat.
Carregant mapa...
Format per un únic pou de 17 metres pel que s'accedeix a una cambra en pendent i en el seu punt més baix uns ressalts entre blocs porten al punt de màxima fondària.
Segons consta en unes antigues fitxes del GES – CMB, N. Llopis Lladó va explorar cap a 1934 o 1935 una sèrie de cavitats en aquesta zona meridional del municipi de Tivissa. De totes elles tan sols s'ha pogut localitzar la que ell va anomenar Avenc del Racó de Reboig (catalogada després com Avenc del Racó d'en Juny). La localització de totes aquestes cavitats és molt imprecisa i en algunes inexistent. La majoria de referències parlen del Mas Pellisé, però ni en la cartografia antiga ni en la més moderna troben referències d'aquest mas.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F. (1984).- Catàleg Espeleològic de Catalunya (el Baix Camp, el Priorat i la Ribera d'Ebre). Vol. 7: 283 pp. Editorial Políglota. Barcelona.