A 160 metres al N de les runes del mas de la Casa Nova. Des d'aquí cal seguir un petit corriol en direcció N pel llom de la carena. Al principi està embardissat i una mica desdibuixat. Al cap de 160 metres passa a escassament 2 metres de la boca de l'avenc, que es troba a l'esquerra del camí segons el sentit de la marxa. A la part superior del vessant esquerre del Fondo de les Llenties, no gaire lluny del conegut Avenc de Can Ramonet.
Carregant mapa...
Pou de 12 metres de secció ovalada i de poc més d'un metre d'amplada en la major part del seu recorregut. A 2 metres de la seva base s'obre una petita finestra que comunica amb un curt conducte inclinat i que dóna pas a un pouet de 4 metres, al fons del qual resta tancada la progressió. A la part alta d'aquest pou segueix per una xemeneia, estreta, que s'ha pogut ascendir al llarg de 6 metres fins que l'estretor impedeix el pas.
Cavitat descoberta l'any 2005 per Àlex Arbonès (SE-CE Sitges) i Yago Marzoa, que donaven una volta prospeccionant la zona de la Casa Nova i van veure el que semblava la boca d'un avenc mig tapada per blocs, seguidament es va desobstruir la boca i van baixar uns 4 metres del primer pou, però la cavitat seguia totalment reomplerta de sediments. Van passar uns anys sense que s'hi tornés i no és fins cap al 2009 quan els membres del SE -CE Sitges (Marc Arbonès, Miquel Muntanyola i Rafa Fraguas) amb altres companys voluntaris van començar a treure pedres, blocs i terra pujant-t'ho tot amb una galleda i l'ajut d'un trípode i una politja. El grup d'espeleo de Sitges es va desintegrar però seguien anant a la cavitat a treure sediments amb l'ajut d'alguns membres del GE Talaia de Vilanova i la Geltrú (Jaume Mirabent i Mireia Henández) fins el 2018 que van assolir els 14 metres de profunditat. Finalment, el dia 1 de maig de 2019 en Rafa Fraguas hi torna acompanyat de Josep Guarro i fan la topografia.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Totes dades, topografia i fotografies han estat facilitades per Rafa Fraguas i Josep Guarro