Avenc de l'Infern

Характеристики

  • Тип: Avenc
  • Муниципалитет: Begues
  • Регион: Baix Llobregat
  • Единица: Garraf, el
  • Длина: 28 метров
  • Глубина: 20 метров
  • Основная единица: Serralada Litoral
  • Литология: Calcàries
  • Последняя проверка: 2012-11-17

Расположение

Anant del Campgràs a la Morella per la pista (en molt mal estat i tancada) que creua la capçalera del Fondo de les Terradelles (al límit amb l'antic abocador) s'ha de seguir fins a prop de la corba a l'esquerra d'on surt el corriol que puja al cim de la Morella. Pocs metres abans, a l'esquerra, surt un corriol que en pocs metres de recorregut ens porta a la dolina on es troba la cavitat.

Carregant mapa...

En el marge de la dolina s'obren les dues boques de l'avenc que comuniquen amb un únic pou de 15 metres de profunditat amb la base ocupada per productes clàstics. Entre ells es formen uns petits conductes que permeten baixar fins al punt de màxima fondària (cota – 20 m.). L'origen de la cavitat ha d'ésser producte dels fenòmens de corrosió de les aigües infiltrades per la dolina superior i la seva posterior evolució emmascarada per processos clàstics i quimiolitogènics. J. Montoriol va teoritzar sobre una gènesi anterior a l'evolució de la dolina a partir d'un antic tàlveg d'un relleu preactual, amb la qual cosa l'avenc de l'Infern podia ser la forma subterrània més antiga de Catalunya. L'evolució del coneixement espeleogenètic no avala aquesta antiga teoria.

История

Descobert i explorat per membres del GES – CMB el març del 1950.

Топография

topo 0: Avenc de l'InfernПросмотр изображения
Нажмите для увеличения
Изображение 1 из 1

Фотографии

foto 0: Avenc de l'InfernПросмотр изображения
Нажмите для увеличения
Изображение 1 из 3

Комментарии пользователей (0)

Комментариев пока нет.

Станьте первым, кто поделится своим опытом!

Зарегистрированные исследования (0)

Зарегистрированных исследований пока нет.

Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!

Библиография

<ol style="font-size: 16px;"> Borràs, J. (1973).- Catálogo espeleológico del macizo de Garraf . Vol. I . 155 pp. Barcelona. <li style="font-family: Verdana;"> Montoriol, J. (1951).- “Nueva sima en el Macizo de Garraf” Speleon T.II (1):47-49. Universidad de Oviedo. · Fotografies i altres dades extretes del blog: Espeleobloc (post del 28-3-2011)