A la carretera N-340 de Vallirana a Vilafranca del Penedès quan arribem a la sortida del Pla de Campaments seguirem la carretera de la dreta que duu a la pedrera, un cop arribem a la bàscula de la pedrera caldrà seguir per darrere d'aquesta per una pista molt ampla fins que aquesta comença a baixar cap a la esplanada d'explotació, en aquest punt remuntarem per la pista de l'esquerra la qual ens portarà fins a la boca de l'avenc.
Carregant mapa...
Un pou de 13 metres ens situa en un replà de 3 x 4 metres, una nova vertical de 19 metres ens deixa en una sala de 14 x 16 metres i una alçada màxima de 20 metres la qual està molt concrecionada. En el seu extrem sud un pou de tres metres ens porta a una sèrie de ressalts que entre mig de blocs ens situa fins a la cota -56 metres. Prop d'aquesta via, a uns 8 metres de distància i al peu de la paret Est, es troba un altre accés que mitjançant diversos ressalts ens situa a -46 metres de fondària.
Explorat per primera vegada el 4 de setembre de 1907 per Mn. Norbert Font i Sagué i Mn. Marià Faura i Sans, essent aquesta la única ocasió en que coincidiren ambdós en una exploració sota terra, també i participà el gran fotògraf esportiu Josep M. Co de Triola.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
<ol style="margin-top: 0cm;" start="1" type="1"><li class="MsoNormal">Lloret Prieto, J (1974).-“El avenc d'en Roca” GOURS (2):43-47. GEFOMA. Barcelona. <li class="MsoNormal">Rubinat, F. (1981).-“Catàleg Espeleològic del Massís de Garraf. Unitat septentrional”. GOURS (8):45-75. GEFOMA. Barcelona. <li class="MsoNormal">Rubinat, F. (2004).-“Catàleg Espeleològic del Massís de l'Ordal”. Espeleosie (monogràfic):1-117. SIE-CE Àliga. Barcelona.