A la carretera C-242, d'Alforja a Poboleda i aproximadament a 1,7 quilòmetres del Coll d'Alforja, surt del costat dret una pista privada que recorre la vall d'Arbolí en direcció al poble, tot passant per les cases situades a tot el llarg d'aquest riu. Aproximadament a uns 2 quilòmetres abans d'Arbolí s'acaba el camí, i cal seguir per un corriol que s'enfila pel vessant dret del riu, en direcció al poble, fins arribar després d'uns 500 metres, al peu d'una visible paret llisa i vertical, que ha sofert un despreniment, punt on s'obre la cavitat. Coordenades orientatives i sense gaire precisió.
Carregant mapa...
La petita entrada comunica amb una sala de de 8x2 metres, a 2,50 metres sobre la seva base, on s'obre a la part central l'entrada d'un pou de -3 metres que no és més que el punt d'unió amb la part inferior de la cavitat, formada per una cambra de 23 metres de llarg per uns 3 metres d'amplada mitja, separada per un con de derrubis a la base de l'esmentat pou. De la paret SO surten diferent punts de contacte amb una esquerda NO-SE, paral·lela a l'anterior, encara que molt més afectada per la desestabilització i caiguda de grans blocs, que formen pous i falses galeries interiors.
Explorada per en J. Ferraté i altra gent de Reus abans del 1918 i Topografiada el 1981 pel GES del CMB, podria tractar-se de la cavitat coneguda a la zona com els avencs de l'Escolà.
Комментариев пока нет.
Станьте первым, кто поделится своим опытом!
Зарегистрированных исследований пока нет.
Зарегистрируйте свое посещение этой пещеры!
Borràs, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F.(1984).-”el baix camp, el priorat i la ribera d'ebre) Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.7):1-283. Ed. Políglota.Barcelona. Ferraté, J.(1918).- Espeleologia de les comarques tarragonines. Pp:1-133. Vilaseca Anguera, Salvador.(1934).-”les Coves d'Arbolí (Conca de Barberà)” butlletí Arqueològic (èpc.III,47):317-328. Societat Arqueològica Tarraconense.