Des de la Juncosa del Montmell cal agafar la pista que surt del poble i porta a l'Àrea recreativa forestal del Montmell. Aquí deixarem el cotxe i continuarem el camí fins a la l'Església nova de Sant Miquel, consagrada en 1598. Continuarem la ruta per un sender més costerut fins a arribar a l'ermita vella de Sant Miquel, que dada del segle XII. Seguirem fins al coll i aquí trobarem un cartell que ens indica a la dreta el camí cap a la Creu del Cap de la Serra (a la dreta) i el camí cap al castell (a l'esquerra). Nosaltres continuarem en direcció al castell i molt a prop del camí de seguida trobarem la primera cavitat, la nº 1. Una mica per sobre de la Boca Calenta nº 1 i a uns 4 metres es troba la nº 2 i una mica per sobre d'aquesta la Boca Calenta nº 3
Carregant mapa...
Boca Calenta nº 1: Una curta galeria de 4 metres en suau rampa finalitza en un estret pas pel que surt el corrent d'aire. Comunica amb l'entrada de la nº 2 per un pas impenetrable per l'acumulació de blocs. Boca Calenta nº 2: Una curta galeria de 4 metres finalitza en un estret pas pel que surt el corrent d'aire. Comunica amb l'entrada de la nº 1 per un pas impenetrable per l'acumulació de blocs. Boca Calenta nº 3: Té una boca coberta de molsa que dóna pas a una rampa de 6 metres que finalitza en una estretor impenetrable de la que surt el corrent d'aire. Per sobre hi ha una obertura molt estreta i totalment impenetrable, però que deixa entrar una mica de llum.
Font i Sagué les cita per primer cop en el seu catàleg (1897), gràcies a una informació procedent de Pau Teixidor, de Rodonyà. Ambdós, el 1900, durant una excursió al Montmell veuen les cavitats i Font ja les considera de molt poca importància.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Font, Norbert (1897).- “Catàlech Espeleològich de Catalunya”. 76 pp. Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona. <ol start="2"> Font, Norbert (1900).- “Sota Terra. Excursió espeleòloch-geològica al Priorat, Montanyes de Prades y Alt Panadès” Butlletí CEC (68): 209-226; (69): 245-256. Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona. <ol start="3"> Ferraté, Joan (1918).- Espeleologia de les comarques tarragonines. 133 pp. Reus Borràs, J.; Miñarro, JM; Talavera, F. (1978).- Catàleg espeleològic de Catalunya. Vol. 2. Ed. Políglota. Barcelona. Totes les dades actualitzades, topografia i fotografies han estat extretes del blog: cavitatsdecatalunya.blogspot (apunt del 10 de maig 2014) Autors fitxes: Josep Cuenca; Francesc X. Samarra (GE Badalona) i Jordi de Valles (EC Gràcia)