Per la pista que des de Mieres es dirigeix a Sant Aniol de Finestres, un cop passat el poblat Ibèric de la Palomera i abans d'arribar al coll de la Palomera ens desviarem a la dreta per una pista perduda fins a una torre d'alta tensió, i seguir recte per un corriol fins arribar a unes lloses on hi ha l'entrada de l'avenc, el lloc és conegut com la Tuna i apareix senyalitzat al mapa de l'ICGC. Tuna és un geòtip molt comú a tota la zona i és sinònim d'esquerda. Coordenades aproximades sense gaire precisió.
Carregant mapa...
Esquerda oberta en una zona de lloses, una vertical de -5 metres ens situa en uns blocs, per sota d'aquests una planta en rampa baixa fins als 11,5 metres de fondària.
A principi de 1957 quatre membres del Centre Excursionista de Banyoles, J. Cortada, J. Cruells, I. Palmada (fill) i J. Tarafa, acompanyats d'una persona del Mas Sec i proveïts de cascs, llums i escala de corda, exploren a la Roca del Migdia a Mieres, un avenc del que calculen tindria uns vint metres de fons. A la revista Cordada nº 25 (1957) també apareix una breu ressenya d'aquesta exploració El 30-4-1997 membres del Centre Excursionista d'Olot exploren la cavitat tot pensant que es tracta d'una cavitat inèdita, a la que anomenen Avenc de la Vaca.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Bravo, F.(1977).-”Secció d'Espeleologia”. Butlletí Centre Excursionista d'Olot (125). CEB (1957).- Circular marzo Centro Exc. Bañolas (19):11. Centre Excursionista Banyoles. Valles, Jordi de (2010).- Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.3):1-381. ECG/FCE