Per accedir a la cova cal situar-se a l'abeurador que es troba a uns 50 metres abans d'arribar a la Cova de la Font de Miravall . Des d'aquest punt observarem que cap a l'Est hi ha un esperó rocós més elevat que els altres. Per tant seguirem la pista que poc a poc es va perdent, creuarem un torrent i poc després haurem de pujar per una pedrera quasi perduda que es troba dins el bosc a l'esquerra de la pista i sense camí. És difícil de localitzar pel fet de trobar-se a mitja alçada a la cinglera i no es veu des de baix. Cal pujar pel costat esquerre de l'esperó segons hi arribem, fins dalt i llavors, amb compte, apropar-se fins la cinglera on hi veurem una corda vella (perill !!) que ens ha d'ajudar a fer el delicat flanqueig, força aeri.
Carregant mapa...
L'entrada està formada per una sala de 10 metres de llargada per 4 metres d'alçada, mentre l'amplada oscil·la entre els 3 i els 5 metres. Al fons de sala i després d'un petit ressalt, travessarem un pas arrodonit d'uns 2 metres de diàmetre que ens situa en una altra sala de 5 x 2 i 2 metres d'altura on al fons i a l'esquerra trobem una gatera d'un parell de metres que ens durà a una sala triangular de mides similars a la primera però de poc més d'un metre d'altura. Per la dreta de la sala s'accedeix a la darrera sala on trobem una gran abundància de formació estalagmitica.
Coneguda d'antic pels habitants de la zona, potser s'havia fet servir d'amagatall en algun moment. J. Senent i JM. Victoria (Montaña 100) citen la cova de Miravall sense més dades. Per tant desconeixem si es feia referència al Forat Negre de Miravall o a l'Espluga de Miravall. Al mapa de l'ICGC apareix georeferenciada com a Cova de Miravall. Per les dades biospeleològiques, ara sabem que va ser visitada per O. Escolà i J. Comas el 8-1-1987. No és però, fins a les campanyes realitzades pel GIRES Sesrovires durant els anys 1990's que es disposen de dades concretes de la cavitat.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
GIRES (2003).-'Cavidades de la Vall d'Aguilar' Passamà (2): 18-39, GIRES, St.Esteve Sesrovires. Borras,J.;Miñarro,JM.;Talavera,F.(1978).- Catàleg Espeleològic de Catalunya (Vol. 1): 166 pp. Ed. Políglota. Barcelona. Senent, J.; Victoria, JM.(1965).-“Datos para el conocimiento espeleológico del macizo del Boumort”. Montaña (100):269-281 Centre Excursionista de Catalunya. Barcelona. Revisió de coordenades i situació, dades biospeleològiques i fotografies, facilitades per Joan Pallisé (novembre 2020)