Cal anar al poble de Gurp (Tremp), travessar el poble i abans d'arribar al Raval hi trobem una àmplia zona d'aparcament. Des d'aquí tornarem en direcció al nucli de cases, just arribant, a la dreta, un ampli camí ascendent ens porta fins els dipòsits d'aigua, darrera d'aquests s'inicia el corriol amb marques de pintura groga que remunta el cingle en ziga-zagues uns 75 metres d'alçada, en uns 10 minuts ens situarem en un estrat on el camí passa pel davant dels diversos corrals. Els hem classificat d'Oest a Est, per tant aquest és el quart en direcció E, es troba damunt l'espadat del poble de Gurp.
Carregant mapa...
Balma de 40 metres d'amplada, amb una fondària màxima d'11 metres. Està tancada per parets de pedra seca a l'interior de la part occidental hi ha una segona cambra amb paret de pedra seca, es troba separada de la part oriental per un amuntegament de pedres posades per fer la separació. La part oriental consta de dues cambres, unides ambdues per un llarg passadís tancat a l'exterior per la paret de pedra seca. Les formes de les parets exterior que tanquen la cavitat tenen un aspecte defensiu. Per algunes de les indicacions conegudes, podria tractar-se de la cova d'en Muntaner.
Conegudes des de temps immemorials. Inicialment, abans de la construcció del poble de Gurp, molt probablement van estar utilitzades com habitatge, posteriorment passaren a donar-li un us com a corrals. En el cens de 1860 ja apareixen citats com a corrals. Dels corrals se'n coneix alguns dels noms, cova d'en Peixeco, cova d'en Genera o Geneva, cova d'en Muntaner, cova de la Roca, cova d'en Sisco Macià, però no hem pogut aconseguir identificar a quin corral correspon cada un dels noms.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Dades, coordenades, topografies i fotografies facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC)