Des de la plaça Major de la Febró sortirem en direcció W pel carrer del Canyeret i seguirem la pista paral·lels al barranc de la Foradada, als 350 metres creuarem el barranc de l'Avellanar i deixarem la pista abans d'arribar a una granja que té prohibit el pas, seguirem un sender a l'esquerra que passa pel llit del barranc de la Foradada i una mica més endavant tornarem a recuperar la pista, al cap 1,1 quilòmetres a l'esquerra trobem la Tosca dels Escanals, als 1,260 creuem una pista que per la dreta puja als masos de Galzeran, a partir d'aquest punt seguirem per un sender i la llera del barranc, als 1,400 passem pel molí de la Febró, als 1,780 deixem a la dreta un sender que es dirigeix als masos de Galzeran i al camí del Mig, a partir d'aquí el sender circula per l'esquerra del barranc, als 2 quilòmetres arribarem a la cova Serena. Aquest és el camí més assenyat, hi ha algunes pistes que t'apropen més però amb el risc de trobar-les tancades per cadenats.
Carregant mapa...
Una àmplia boca de més de 10 metres però de poca alçada dóna accés a la cova que arriba als 12 metres de recorregut, aquesta es troba força sedimentada. Actualment (2022) s'ha tancat l'accés amb una reixa, ja que està previst de fer-hi excavacions arqueològiques.
Cavitat coneguda d'antic, per la boca passa el camí antic de Cornudella.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Ferraté, J.(1918).- <em>Espeleologia de les comarques tarragonines </em> . pp:1-133. <ol start="2"> Manent, Albert (1967).- Toponímia del terme municipal de la Febró . (Premi Eduard Brossa 1968 de la Societat Catalana de Geografia). <em>Butlletí Arqueològic. Reial Societat Arqueològica Tarraconense </em>, 1973, Núm. 121-128, p. 163-192. Dades, coordenades, situació, topografia i fotografies facilitades per Juli Serrano (SIE-CEA) i Francesc Rubinat (ERE-CEC).