Sortirem de Vilanova de Meià per la carretera que és dirigeix a Lluçars i Tòrrec, després de 1,670 metres, a l'esquerra trobarem una pista que primer remunta pel costat dels camps de conreu, però després segueix remuntant pels mateixos camps fins arribar al final d'aquests, després de recórrer 1360 metres. Ens situarem en el final del camp situat més al NE, des d'aquest punt podem observar que en el vessant esquerre hidrogràfic del barranc de l'Espluga i uns 75 metres més amunt hi ha un rocam, ens dirigirem cap allà per un desdibuixat corriol, un cop en el rocam seguirem en direcció al torrent una seixantena de metres en suau pujada, on trobarem la cavitat en mig d'un cercle d'alzines.
Carregant mapa...
Entrada triangular en el fons d’una petita depressió, galeria de 9X3X2,5 metres, al final d'aquesta un estret ressalt de 2 metres dóna accés a una sala, d'aquesta parteixen dues galeries paral·leles descendents, orientades sobre diàclasis de direcció ENE. El pis es troba ocupat per una gran quantitat de materials clàstics. La galeria de l'esquerra és la que arriba a major fondària -7,50 metres.
Cavitat coneguda d’antic, però amb una situació molt poc documentada. És visitada per Jeannel i Racovitza el 8 de setembre de 1910. L’ERE del CEC la visita el 31 de desembre de 1963, realitzant l'única topografia que es coneix.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Escolà i Boada, Oleguer (1970).- “Catálogo Espeleológico del Montsec”. <em>Espeleòleg </em> (11-12):526-527. ERE del CEC. Barcelona. Gàzquez i Pons, Josep Lluís.(1995).-”Catàleg Espeleològic de la Noguera” <em>Grallera </em> (3-4):1-90. GELL – CE Lleida. Coordenades, situació i fotografies facilitades per Antoni Satorra i Francesc Rubinat.