Des de Viladecavalls (Can Corbera) cal prendre la pista asfaltada que va cap a Can Boixeres – Sant Lluís; poc abans d'arribar s'ha de seguir a la dreta una pista que porta a Can Margarit i des d'aquí, també a la dreta, continuar per una altra pista (Camí romeu de Montserrat) que ens deixarà al coll de Can Margarit on podrem aparcar el cotxe. Des del coll cap a l'E surt un camí carener que haurem de seguir encara no un centenar de metres per aleshores baixar uns pocs metres cap al vessant N, on es troba la cavitat.
Carregant mapa...
Una boca de regulars dimensions dóna accés a un ressalt de poc més de 3 metres de fondària i fàcil de superar, que permet accedir a la part alta d'una cambra de sòl inclinat i d'uns 6 metres de llarg fins arribar a un pas acotat que comunica amb la part final de la galeria pocs metres més enllà (cota -5,5 m.). Un parell de conductes laterals de poc recorregut acaben de completar el desenvolupament de la cavitat. Geològicament, és tracta d'unes bretxes carbonàtiques pertanyents a la Fm. Bretxes del Cairat (unitat litoestratigràfica definida per Pere Anadón el 1978).
En David Hernàndez, aficionat a la recerca de barraques de pedra seca i amb la col·laboració de Lluís Turu de Viladecavalls , que li havia parlat d'un cau d'emboscats, va poder localitzar la cavitat el 22 de novembre de 2018 i fer una primera visita. Tot seguit es va posar en contacte amb en Salvador Vives i Jorba i pocs dies després, el 25 de novembre, van tornar plegats tot fent l'exploració completa i la topografia. Segons sembla havia servir d'amagatall durant la guerra civil, però aquest ús ja l'havia tingut durant la segona guerra carlina (també dita dels matiners ), segons es desprèn de la conversa amb en Miquel Margarit (92 anys) de Viladecavalls, que encara recorda quan ell era petit d'anar a caçar amb el seu pare i li deia que la gent del poble en aquell cau li deien dels Matiners.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Dades extretes del blog: <em>amagatallsdesantllorenc.blogspot </em> (de David Hernàndez). Altres dades complementàries i fotografies facilitades per Salvador Vives i Jorba (SIS-CET). Dades geològiques i fotografia facilitades pel Dr. Marc Anglès