Seguint la via del cremallera de Núria en direcció a Queralbs, es troba a 41 metres de la sortida del túnel que travessa la cova de Rialb, 7 metres abans d'arribar a la Cova Penjada i a 6 metres d'alçada sobre la via. La boca queda amagada per un bloc després i per accedir-hi cal arrossegar-se per sota d'aquest. Coordenades molt aproximades.
Carregant mapa...
Una única i estreta galeria de secció semicircular constitueix aquesta petita cavitat. El desenvolupament és descendent i després de 5 metres queda pràcticament curullada pels sediments que impedeixen tota progressió. Podria tractar-se d'una ramificació fossilitzada de la veïna Cova Penjada. No tenim constància de l'existència de cap topografia d'aquesta cavitat.
Aquesta és una de les diverses petites cavitats que es van explorar i catalogar durant l'any 1972 per membres de la SIE – CEA pels voltants de les Coves de Rialb. Encara que es va catalogar com a Cova del Tut, el seu nom original i, que hem volgut recuperar, és el de Cova del Tub. Resulta que quan es va procedir a retolar el nom a la seva boca, la pintura va escassejar i només va donar per pintar una T al final en lloc d'una B. És a dir, que ningú busqui relació amb Tut/Tuta (cova) i menys per la presència propera de la cova coneguda com el Tut de Fustanyà.
Encara no hi ha comentaris.
Sigues el primer en compartir la teva experiència!
Encara no hi ha exploracions registrades.
Registra la teva visita a aquesta cova!
Borràs, J.; Miñarro, JM.; Talavera, F.(1980).-”el Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà”. Catàleg Espeleològic de Catalunya . (vol. 4):1-296. Ed. Políglota. Barcelona. Sirera i Navia, Antoni; Tomás i Corretgé, Xavier.(1973).-”La cova de Rialb y cavidades cercanas en el valle del Freser”. Comunicacions III Simpòsium Espeleologia . pp.154-178. Agrupació Cientifico-Excursionista de Mataró.