Cova del Sardo

Características

  • Tipo: Cova
  • Municipio: Vall de Boí, La
  • Comarca: Alta Ribagorça
  • Unidad: Alt Pallars
  • Recorrido: 4 metros
  • Desnivel: 0 metros
  • Gran unidad: Pirineu Axial
  • Litología: Granits
  • Última revisión: 2020-02-09

Situación

A la vall del riu de Sant Nicolau, un cop passat l'estany Llebreta en direcció a Aigües Tortes, la carretera fa una sèrie de revolts molt marcats, quan sortim del darrer revolt seguirem la carretera durant 550 metres, tot just uns 25 metres després de deixar a la dreta un camí que baixa al riu, pujarem pel vessant esquerra uns 50 metres on trobarem l'abric.

Carregant mapa...

Es un petit abric de 9 metres d'amplada i 3,80 metres de fondo, es tracta d'un antic assentament datat entre els 4800-2500.

Historia

Cavitat coneguda d'antic, que en els darrers anys ha estat objecte de treballs d'interès arqueològic.

Topográficos

topo 0: Cova del SardoVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 2

Fotos

foto 0: Cova del SardoVer imagen
Clic para ampliar
Imagen 1 de 2

Comentaris dels usuaris (0)

Encara no hi ha comentaris.

Sigues el primer en compartir la teva experiència!

Exploracions registrades (0)

Encara no hi ha exploracions registrades.

Registra la teva visita a aquesta cova!

Bibliografía

Borràs, J.; Miñarro, J.M.; Talavera, F. (1979).-”el pallars Jussà”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.3):1-211. Ed. Políglota. Barcelona. Gassiot, Ermengol (et altres). (2016).- Montañas humanizadas. Arqueologia del Pastoralismo en el Parque Nacional d'Aigües Tortes i Estany de Sant Maurici . 1-241. Mazzuco, Niccolò; Gassiot, Ermengol; Obea, Laura; Navarrete, Vanessa; Tarifa, Nàdia; Antolín, Ferran; Clop, Xavier; Sana, Maria. (2012-2013).-” La cova del Sardo de Bohí i l'explotació de l'alta muntanya als Pirineus occidentals en època neolítica”. Tribuna Arqueològica . Tarifa Mateo, Nàdia. (2014-2015).-” Estudi funcional de les ceràmiques de la cova del Sardo (Bohí-Lleida) (4800-2500cal ANE):les anàlisis de residus orgànics ”. Treball de fi de Master (UAB). Valles, Jordi de. (2008).-”Alta Ribagorça, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Val d'Aran”. Catàleg Espeleològic de Catalunya (vol.1):1-319. ECG/FCE. Topografies i fotografies extretes de les bibliografies (2-3-4) citades anteriorment.